keskiviikko 9. toukokuuta 2012
Nokkosletut
Isäni on meidän perheen lettumestari. Näin keväällä hänen paistamansa nokkosletut ovat ihana ateria. Söimme nämä letut cashewpähkinäkerman kera: tehosekoitin pari kourallista cashewpähkinöitä, tilkan vettä ja ripauksen suolaa pehmeäksi kermaksi.
Vegaanisiin nokkoslettuihin tarvitset:
5 dl kauramaitoa
2,5 dl jauhoja (laitoin yhden desin kikhernejauhojakin, mutta pelkkä vehnäkin käy)
n. 2 dl ryöpättyä nokkosta
ripaus suolaa
(vissyä)
Huuhtele nokkoset ja ryöppää ne nopsasti. Silppua. Vatkaa kauramaidon joukkoon jauhot ja suola, lisää nokkossilppu. Loraus vissyä on myös hyväksi taikinalle. Paista margariinissa letuiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti