keskiviikko 9. toukokuuta 2012

Nokkosletut



Isäni on meidän perheen lettumestari. Näin keväällä hänen paistamansa nokkosletut ovat ihana ateria. Söimme nämä letut cashewpähkinäkerman kera: tehosekoitin pari kourallista cashewpähkinöitä, tilkan vettä ja ripauksen suolaa pehmeäksi kermaksi.

Vegaanisiin nokkoslettuihin tarvitset:

5 dl kauramaitoa
2,5 dl jauhoja (laitoin yhden desin kikhernejauhojakin, mutta pelkkä vehnäkin käy)
n. 2 dl ryöpättyä nokkosta
ripaus suolaa
(vissyä)

Huuhtele nokkoset ja ryöppää ne nopsasti. Silppua. Vatkaa kauramaidon joukkoon jauhot ja suola, lisää nokkossilppu. Loraus vissyä on myös hyväksi taikinalle. Paista margariinissa letuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti