sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Hämäävän helppo maa-artisokkakeitto



Maa-artisokat ovat siitä hauskoja, että niitä voi kaivaa tuoreena maasta pöytään näin keväälläkin. Vanhempieni pihamaalla on muutama varsi, ja pyöräytimmekin herkullista maa-artisokkakeittoa. Sen koostumus oli paitsi kermaista myös pehmeän höytyväistä ja maku hienostuneen lempeä. Sosekeitto oli kätevää sikälikin, että saatoin tarjoilla sitä ennen suolan ja sitruunan lisäämistä puolivuotiaalle vauvalleni,  joka on hiljattain aloittanut innokkaan tutustumisensa kiinteisiin ruokiin. Hyvin upposi koko perheelle!

Maa-artisokkakeittoon tarvitset:

noin 1 kg maa-artisokkaa
4 dl kookoskermaa
2 rkl sitruunamehua
suolaa

Kuori ja pilko maa-artisokat (niin, tämä onkin keiton aikaavievin työvaihe, sen verran röpöläisiä ne mukulat ovat!) ja keitä kypsäksi. Jätä kattilaan noin 1,5 dl keitinvettä, kaada loput pois. Lisää kookoskerma ja soseuta. Kuumenna keittoa vielä ja lisää suola sekä viimeiseksi sitruunamehu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti