keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Kääretorttukonsulttia kaivataan!Kas niin. Tuo mössö kompostissamme on jälleen yksi epäonnistunut kääretorttu. Mikä kumma siinä on, etten saa vegaanista kääretorttua onnistumaan? Tällä kertaa kokeilin lisätä taikinaan psylliumia mutta ongelma oli sama kuin aina: tortturaukkani eivät kerta kaikkiaan kääriydy! Joka tarhalapsi saa leipastua ihanaa torttua mutta minä en millään. Taikinani piintyy itsepintaiseksi levyksi ja murenee kun yritän kääriä sitä... Tällä kertaa ihanat aineet menivät täysin hukkaan, en viitsinyt yrittää edes mitään pelastusjälkiruokaa. Ainoa hopeareunus pilvessä on se, että löysin tosi hyvää aprikoosihilloa joka oli tarkoitettu tortun täytteeksi:Tätä sokeritonta ja lisäaineetonta ranskalaista Vitabio-luomuhilloa myy ainakin Kampin kauppakeskuksen tavattoman kallis K-kauppa.

Mutta tosiaan, jos joku kääretorttuguru haluaisi antaa vinkkejä niin olisin kiitollinen!

3 kommenttia:

 1. Huomenta! Vegeherkkuja kirjassa kakkulevy käärittiin paistamisen jälkeen pyyhkeen kera kääryleeksi. Ja sitten rullattiin auki täyttämistä varten ja uudelleen rullaksi.
  Siinä taikinassa on myös käytetty kurpitsasosetta, josko sekin auttaisi pitämällä kosteana, niin ei niin helposti repeä. Jaa, no on tuossa näköjään kananmunankorvikettakin.

  VastaaPoista
 2. Täytynee kokeilla kananmunankorviketta... Jotenkin en vain ole oikein tottunut sen käyttöön. Tuo kiinni-auki-kiinni-käärylöiminen kuulostaa vaivalloiselta mutta ehkä sitäkin kantsii kokeilla! Oletko itse saanut kääretortun toimimaan?

  VastaaPoista
 3. Kokemusta ei ole yhtään, vain kirjatietoa!
  Varman päälle jos haluaa ottaa, niin tekisin ihan suosiolla täytekakkuna tai leivospaloina saman, mitä haluttaisi tehdä kääryleenä. Mutta toisaalta haasteet on kivoja!

  VastaaPoista