lauantai 28. huhtikuuta 2012

Se on ruoste, A.W.!
A.W. Yrjänä, jonka kryptisten sanoitusten tahdissa minäkin teinifestareilla notkahtelin (siis joskus ennen sitä CMX:n viidettä jäähyväiskeikkaa), tilitti suhdettaan soijaan Hesarissa 26.4. Kolumni on herättänyt kasvissyöjien keskuudessa hiukan kummastusta ja kiukkuakin: Aaweeta on syytetty esim. siitä ettei hän ole ehkä hirveän hyvin perillä faktoista ja että hän toisaalta pyyhkäisee sivuun sen pikkuseikan, että soijaa kasvatetaan enimmäkseen tuotantokarjan rehuksi.

Mutta kuulkaapas, minua huolettaa että Aaweeta on nyt ymmärretty väärin! Ainakin CMX:n virallisten nettisivujen mukaan Aaween tekstien "kielikuvamaailma on voimakkaan vertauskuvallinen ja mytologissävytteinen. Aiheiden käsittely on yleensä melko abstraktia." Lisäksi herra Yrjänä kuulemma kritisoi teksteillään rationaalisuuden ylikorostusta. Tämähän taas asettaa tuon kolumninkin tason ja väitteet aivan uuteen valoon! Pompööseista sanoituksistaan tunnettu Aaweehan käytti vain kolumnissaan hänelle tuttua ei-rationaalista tajunnanvirtatekniikkaa, kuten sanoittaessaan vaikkapa kappalettaan Fysiikka ei kestä:

"Tulessa haluan katsoa maailman palavan
Luojan lempilasten nähdä ikeen alle kaatuvan
Tahdon tuskan tahdon vaivan, sairauksien armeijan
Jotta edes hetken voisi kurjuutensa unohtaa"

Mutta on minulla toinenkin huoli: mistä Hesari saisi sivuilleen tarpeeksi ison kuvaformaatin Aaween naamalle?

3 kommenttia:

 1. Tsih, kyllä helepotti, se siis olikin vain symboliikkaa. Olin jo huolestua vegaanilapsenlapsieni vuoksi, että näinköhän suku siihen sammuu!

  Lehti voisi myös hiukan katsoa mitä potaskaa painaa ruokasivuillensa, kuvankin voisi päivittää, tyyliin virallinen presidentin kuva.

  VastaaPoista
 2. :D Tama on paras vastine mita AW:n aivopieruun olen lukenut - tai siis eihan se aivopieru ollut, vaan taiteellista itseilmaisua symboliikan keinoin.

  VastaaPoista
 3. Juu, kiinnostavaa nähdä mitä herra Taide seuraavassa kolumnissaan jaaraa... ;)

  VastaaPoista