maanantai 16. heinäkuuta 2012

Kuukauden vegaanituote: vegaaniset kondomitKondomit sisältävät yleensä maitoperäistä kaseiinia, mutta vegaanisiakin kortsuja on toki tarjolla. Apteekeissa ja joissain kaupoissa myytiin ainakin aikaisemmin Condomi-merkkisiä kondomeja, jotka olivat vegaanisia - nyt en ole nähnyt niitä aikoihin missään vaikka verkkosivut näyttävätkin vielä olevan olemassa. Vegaanikondomeja voi saada myös ekokaupoista, kuten Ruohonjuuresta, ja erinäisistä nettipuodeista. Esimerkiksi Veganstore myy Fusion-merkkisiä kondomeja ja samallahan voi aina tilata vaikka jotain ihanaa suklaata. Muita vegaanisia kondomimerkkejä ovat ainakin kotimaisen Kaalimato.comin kokoelmista löytyvä Safex ja The Vegan Societyn verkkokaupassa myytävä Glyde.

Noita kuvan Lebenslust-kondomeja ei mainosteta vegaanisina mutta niitä kauppaavan Hyvinvoinnin tavaratalon erinomaisen chat-palvelun mukaan kondomeissa ei ole kaseiinia. Sitäpaitsi ne ovat reilun kaupan kumia, joten nyt voi sitten vihdoin harrastaa reilua seksiä.

Kun nyt kerran seksistä on puhe, en voi olla mainostamatta Edinburghista käsin toimivaa Organic Pleasures- liikettä. Tämä naisille suunnattu erotiikkaliike sijaitsi aikoinaan ihan Edinburghin keskustassa, mutta on ikävä kyllä toiminnassa enää verkkokauppana. Organic Pleasures mainostaa olevansa "maailman ensimmäinen ekoeroottinen liike naisille ja heidän kumppaneilleen". Liikkeen tuotteet on valmistettu Britanniassa eivätkä ne sisällä synteettisiä kemikaaleja tai säilöntäaineita. Tuotteita ei myöskään ole testattu eläinkokeilla. Valmistusprosesseissa ja pakkauksessa pyritään toimimaan mahdollisimman ekologisesti. Ei pöhkömpi liikeidea minusta!

Sitäpaitsi puljussa on tyyliä. Kävin aikoinaan siinä fyysisessä liikkeessä nimenomaan niitä kondomeita ostelemassa, ja liike oli kaunis, siisti ja ylellinen. Verkkokaupassa on onnistuttu säilyttämään sama laadukas fiilis. Verratkaapa vaikka kotimaiseen Kaalimatoon joka ei sekään ole mitenkään törkyisä - tosin yhdys sana natsi minussa herää sivustoa katsellessa - mutta samaa tyylikkyyttä se ei kyllä tavoita. Lady Chatterley meets Jallu, me thinks.

8 kommenttia:

 1. Hei!

  Olemme hiljattain lanseeranneet sivun Etsiresepti.fi, jossa käyttäjät voivat etsiä reseptejä satojentuhansien ruokasivujen ja ruokablogien joukosta.

  Olemme huomanneet, että sinun blogissasi on monta hyvää reseptiä ja haluaisimme ehdottaa sinulle, että käyt katsomassa ruokablogilistamme kärkeä tästä: http://www.etsiresepti.fi/ruokablogienk%C3%A4rki

  Meidät löydät myös Facebookista https://www.facebook.com/Etsiresepti. Jos haluat lisätä oman ruokablogisi listaan ja listata reseptisi Etsiresepti.fi hakemistoon (ilmaiseksi) sinun täytyy vain seurata ohjeita tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-k%C3%A4rkeen

  Konsepti on jo olemassa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Meidän kauttamme blogit saavat päivittäin tuhansia vierailijoita, ja suosituimmat saavat viikoittain jopa yli 20 000 kävijää.

  Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

  Ystävällisin terveisin,

  Ann-Sofi
  Etsiresepti.fi, Hittarecept.se,
  Findeopskrifter.dk, Alleoppskrifter.no

  VastaaPoista
 2. Tiesitkö, että RFSU:n kondomit on vegaanisia? Niitähän löytyy ihan joka kaupasta, eikä tarvitse erikseen metsästää erikoisliikkeistä :)

  VastaaPoista
 3. Ohoh, en tiennyt. Miksiköhän sitä ei mainosteta? Ehkä vegaanit ei sit ole tarpeeksi iso kuluttajaryhmä. Mutta kiitos paljon tiedosta!

  VastaaPoista
 4. No aika harva firma mainostaa muutenkaan tuotteitaan vegaaneille sopiviksi, vaikka ne sellaisia olisikin. Mä kyselin tätä RFSU:lta itse joskus pari-kolme vuotta sitten, kun jossain (brittiläisessä?) vegaanijulkaisussa oli juttua ko. puljun kumeista ja RFSU:lta vastattiin, että kaikki kondomit on kaseiinittomia.

  Tokihan toi pienempien ja kaikinpuolin eettisten firmojen tukeminen muuten on hyvä juttu, mutta mä en ainakaan oo ollut tyytyväinen yhteenkään testaamaani vegaaniseksi mainostettuun kondomiin. Noi RFSU:t on laadultaan ehdottomasti parempia.

  VastaaPoista
 5. No niinpä, briteissä on sentään se vegaanikukkajutskalogo tuotteissa, ei tosin kaikissa. Fusionit on minusta ihan jees, mutta onhan RFSU:lla toki hyvä ja helposti saatavilla oleva valikoima. Tosi hyvä kun olet selvitellyt asiaa ja kiitos vielä kun kerroit!

  VastaaPoista
 6. Löysin tämän vasta nyt, kiitos paljon kaikista vinkeistä? Osaatteko sanoa RFSU:n kondomeissa käytetyistä liukkareista mitään? Olen nimittäin ymmärtänyt, että vaikka itse kondomi saattaa ollakin vegaaninen, niin siinä pinnalla käytetty liukkari ei välttämättä ole tai on testattu eläimillä...

  t.Ilta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, koitankin selvitellä asiaa. Noita Fusioneita saa näemmä muuten myös Heluna Fashionista, ja kuten sanottu, ne ainakin on minusta ihan ok.

   Poista
 7. Vegaani kondomeja saa ainakin täältä:
  http://ihmeellinenhuone.fi/seksilelut/Kondomit/vegaaniset-kondomit-einhorn

  VastaaPoista