lauantai 14. heinäkuuta 2012

Terveisiä TallinnastaPalaan takaisin töihin elokuun alussa joten heinäkuu on ahdettu täyteen loma-asioita. Mistään hirveän ekstremelomailusta ei ole kyse; käväisimme tässä esimerkiksi vanhassa kunnon Tallinnassa hotellipakettimatkalla. Toisaalta pienten lasten kanssa vaikka reissu lähialepaan saattaa joskus olla aika ekstremeä.

Olen käynyt viimeksi Tallinnassa aikas kauan sitten, ja esimerkiksi kasvis- ja vegaaniruokien tarjonnan lisääntyminen oli iloinen yllätys. Aseistettuna Happy Cow- palvelusta napatuilla osoitteilla löysimme suht helposti vanhassa kaupungissa osoitteessa Rataskaevu 8 sijaitsevan ravintola Aedin. Aed ei ole kasvisravintola mutta kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja löytyy mukavasti, samoin luomuun on panostettu. Palvelu oli tavattoman ystävällistä olematta kuitenkaan nuoleskelevaa. Miljöö oli urbaaniluomuhippityylin tyylikkäämmästä päästä - katsokaas tätä rouheaa sisäkattoa!Söin oivallisia kikhernepihvejä ja kyytipoikana mukavan helppoa luomuroséta. Hinnat eivät olleet meikäläisittäin pahat: pääruoka 5 €, viinipullo 15 €. Tyttäreni sai jälkiruuaksi paikan päällä tehdyn marjasorbettivalikoiman:Hyvää ja kaunista. Poistuimme täysinä ja tyytyväisinä eikä temperamenttinen sääkään enää haitannut niin paljoa.

Happy Cow'sta bongattu vegaaniruokaa tarjoava afrikkalaisravintola jäi odottamaan seuraavan kertaan, mutta ennätin tehdä muutamaisia ostoksia. Kuten muffinssivuokia ja ekologista kuurauspulveria. Juu, ja pari litraa luomuviiniä. Tavaratalo Kaubamajan yhteydessä sijaitseva luontaistuotekauppa Kaubamaja Biomarket muistuttaa muuten täkäläisissä marketeissa usein olevia Life-ketjukauppoja paitsi luomuviinihyllyn osalta:Woaah. Viinit luontaistuotekauppoihin, kiitos.

PS. Tarkkasilmäisimmät lukijat huomaavat varmaan, ettei sitä taannoisessa postauksessa luvattua seksiä näy vieläkään. Teasing, teasing! Suuri Seksinumero on kyllä tulossa!

5 kommenttia:

 1. Mekin käytiin muutama viikko sitten Tallinnassa. Ei ehditty tuonne Aediin, mutta käytiin siinä Afrikkalaisessa. Hyvää oli ja miljöökin kiva. Kotiin tuotiin Kaubamajan ruokaosastolta ostettuja makkaroita, jotka olivat myös hyviä. Lapsi haluaisi niitä jo lisää.

  VastaaPoista
 2. Voi vitsi, en ollenkaan huomannut kurkkia normimakkarahyllyjä. Minkä merkkistä vegemakkaraa ostitte? Ensi kerralla täytyy kyllä ehtiä sinne afrikkalaisraflaankin!

  VastaaPoista
 3. Tulis jo sitä seksiä. Terkkuja!

  VastaaPoista
 4. Ne ei ollut makkarahyllyssä vaan maitotuotteiden kanssa. Siellä oli vaikka mitä soijajuttuja samassa kohdassa. Tofua tai sen kaltaista etsiessäni mäkin ne löysin. Merkkiä en enää muista, niitä oli kahta leikkelemakkaraa (lauantaimakkaratyyppinen ja savumakkara) sekä grillimakkaraa. Uusimmassa vegaiassa oli maininta kasviskekkerijutussa, että niitä aletaan tuomaan suomeen.

  VastaaPoista
 5. No enpä kyllä hoksannut katsoa maitohyllyä. Kiitos vinkistä Anna!

  VastaaPoista