tiistai 10. heinäkuuta 2012

Lisää yritystä, Heluna Shop!Käväisin tänään katsastamassa Heluna Shopin, joka on muuttanut Töölöstä Sörnäisiin. Tarkoitukseni oli vaan tsekata puoti mutta löysin yllättäen alennusmyynnistä asialliset kävelysandaalit, jollaiset kenkäkokoelmastani onkin puuttunut:Eivät ehkä kovin kauniit tai varsinkaan kevytmieliset, mutta tosi jees mökkeilyyn ja sen sellaiseen. Lisäksi löytyi todella edullista ekologista konetiskiainetta, joten saan kerrankin olla tyytyväinen järkeviin ostoksiini.

Heluna Shopin kokoelmissa on ihan kivasti vegaanisia kenkiä perusmerkeiltä kuten Vegetarian Shoes, Novacas, Bourgeois Boheme ja niin edelleen. Lisäksi puodissa on myynnissä kosmetiikkaa, vitamiineja ja pikku purtavaa - kaikki siis vegaanisia.

On hieno juttu ettei vegaanikenkiä tarvitse enää välttämättä tilata netistä, varsinkin kun kenkien osto kokeilematta on aina vähän riskibisnestä. Mutta, mutta... Miten ollakaan, jäin kaipaamaan kaupalta hiukan enemmän bling blingiä. Liikehuoneisto on ihan hyvän kokoinen ja hyllytilaa paljon, tuotemäärään nähden jopa liikaakin. Tavarat on myös asetettu näytille hirmu tiiviisti siten että hyllyjä jää epämääräisen tyhjiksi:


Kantsisi kyllä miettiä sisustusta ja esillepanoa uudelleen - varsinkin kun puolityhjillä hyllyköillä siellä täällä onnistuu paitsi hankaloittamaan kaupassa liikkumista myös peittämään sinänsä kivan tilan. Liikkeen ulkoteippaukset ovat minusta tyylikkäät ja antavat lupauksen luksuksesta, mutta sisältä puoti muistuttaa varastomyymälää. Eikö Helunan tuotteiden pitäisi kuitenkin viestiä juuri siitä, että eettinenkin voi olla tyylikästä? Irroittelua ja uskallusta, ystävät! Ihan olemattomallakin budjetilla saisi kaupasta houkuttelevamman: ylimääräiset hyllyt ja rumat muovilodjut helvettiin ja maalia seinään noin alkajaisiksi. Vegaanit-myyvät-vegaanikenkiä-vegaaneille on tietty ihan kelpo liikeidea, mutta voisihan kaupan tehdä houkuttelevaksi vaihtoehdoksi muillekin. Ties vaikka joku vahingossa innostuisi veganismista siinä sivussa. Huoh.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti