perjantai 27. heinäkuuta 2012

Mustikkapiirakka pullataikinaan



Mikäänhän ei kuulkaas piristä ihmistä niin kuin se, että pääsee vaihtamaan vaippoja lomalaitumille. Säät suosivat kohtalaisesti ja kantarelleja ja mustikoita löytyi mahan täydeltä - tähän piirakkaan käytetyt marjat tosin tulivat pakkasesta. Pullataikinapohjainen mustikkapiirakka on klassikko, joka ei juuri kikkailua tai tuunausta kaipaa. Tällä kertaa kyllä kokeilin ensi kertaa kookosöljyä voiteluun ja tuloksena oli pehmeä ja pöyheä taikinakuori. Mustikkapiirakan voi tehdä myös murotaikinaan, mutta kerran kesässä pullataikina on must!

Mustikkapiirakka

pohja:

2,5 dl kauramaitoa
1/2 palaa hiivaa
1 dl sokeria
3 tl kardemummaa
7 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

täyte:

1,5 litraa mustikoita
n. 1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

+ kookosöljyä voiteluun

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja kardemumma. Alusta sekaan jauhot ja lopuksi margariini. Anna kohota peitettynä puolisen tuntia. Kaulitse sitten taikina levyksi ja levitä leivinpaperoidulle pellille. Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle. Taita noin 3 cm reunoista täytteen päälle niin sisus ei karkaa. Voitele kookosöljyllä ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti