perjantai 31. elokuuta 2012

Baba ganoush



Munakoisodippi Baba ganoush ei ehkä ole kaunista, mutta hyvää se on. Eikä sen tekeminen ole mitään rakettitiedettä. Näin ohjeen jossain lehdessä ja innostuin itsekin kokeilemaan. En tosin ohjeen mukaan mutta tämä taitaakin olla niitä safkoja, joista jokaisella on oma versionsa.


Baba ganoush

2 munakoisoa
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua/1 tl viinietikkaa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
(1 rkl tahinia)

Paahda kevyesti öljyttyjä kokonaisia munakoisoja uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kuori kovettuu ja alkaa halkeilla. Anna jäähtyä hetki ja kuori. Sekoita munakoisojen sisus ja loput aineet keskenään.  Syö leivän päällä tai dippinä. Ennen suolan lisäämistä näyttää maistuvan hyvin myös vauvalle!

2 kommenttia:

  1. Mun on monesti pitänyt kokeila tätä, munakoiso kun muuten jää täysin huomiotta, mutten ole uskaltanut/viitsinyt - kiitos rohkaisusta!
    <3 Raisa

    VastaaPoista
  2. Mullakin on ollut vasta hiljattain joku ihme munakoisobuumi. Tämä Baba ganoush ei tosin ihan hirveästi maistu munakoisolle!

    VastaaPoista