tiistai 28. elokuuta 2012

Sitruunainen mustikkakakku



Tässä vielä yksi tapa käyttää loppukesän mustikoita. Isäni oli intoutunut vielä mustikkametsään ja mekin saatiin tuliaisia. Huomaan että olen ennättänyt leipoa mustikoista tässä blogissa yhtä sun toista: muffinsseja, pullataikinapohjaista piirakkaa, murupiirakkaa ja pannukakkuja. Sitruunafaneille taas löytyy myös omenapiirakkaa. Sitruunankuori kyllä sopii yllättävän hyvin myös mustikoihin!


Sitruunainen mustikkakakku

pohja:

5 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
1 dl juoksevaa kookosöljyä/150 g margariinia sulatettuna
3,5 dl kasvimaitoa

täyte:

6 dl mustikoita
1 sitruunan kuori
0,5 - 1 dl sokeria (tämä tosiaan riippuu leipurin sokerimausta ja mustikoiden happamuudesta)
3 rkl perunajauhoja/maissitärkkelystä

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää kookosöljy tai margariini ja lopuksi maito. Raasta sitruunan kuori mustikoiden joukkoon, sekoita mukaan sokeri ja siivilöi lopuksi joukkoon perunajauho tai maissitärkkelys. Kaada puolet taikinasta voideltuun irtopohjavuokaan. Kaada päälle mustikkatäyte ja levitä sen päälle loput taikinasta. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti