keskiviikko 8. elokuuta 2012

Mohop- sandaalit

Kuva: http://www.etsy.com/listing/82226998/size-7-mid-cherry-peeptoe-rtw-mohop


Postasin joku aika sitten puukengistä. Luulin tehneeni melkoisen skuupin kun olin vihdoin löytänyt kivan näköisiä vegaanisia puukenkiä, mutta suureksi yllätyksekseni postaus ei herättänyt kauheasti hälyä Suomen vegaaniskenessä... Mitä, eivätkö kaikki olekaan vegaanisista kengistä yhtä kiinnostuneita kuin minä?! Kenkäsurffailussa löytyi sittemmin ihan napakympit eettiset, vegaaniset, puupohjaiset sandaalit. Niiden nimi on Mohop.  Sandaaleissa on mun mielestä ihan mieletön idea: puinen pohja, jossa on lenkit kiinnitysnaruja varten. Kiinnitysnauhoja ja niiden pujotustyylejä voi sitten vaihdella lähes loputtomiin: kenkien mukana tulee seitsemät erilaiset narut ja opastus seitsemään eri kiinnitystyyliin joten yksillä pohjilla saa tavallaan 49 paria sandaaleja! Ja itsekin voisi kehitellä vaikka millaisia kiinnityssysteemejä. Pohjia saa kolmessa korossa: matalat, korkeat ja siltä väliltä.

Mainion idean äiti on amerikkalainen Annie Mohaupt, jolla on alun perin arkkitehdin koulutus. Suunnittelu kyllä ainakin Anniella skulaa! Mukana on myös yhteiskunnallista näkemystä: paitsi että kaikki kengät ovat vegaanisia, ovat niiden materiaalit eettisiä ja ekologisia. Popot valmistetaan Annien omalla työpajalla Chicagossa. Lisäksi sandaalien mukavuuttakin kehutaan kovasti. Voiko tämä kaikki olla tottakaan? Täytyisi kyllä päästä itse kokeilemaan! Mohopeja hypetetään jo erityisesti Amerikan muotimaailmassa kovasti, ja Euroopassakin näitä myydään jo ainakin Alankomaissa. Kukas olisi täällä edelläkävijä ja ottaisi nämä valikoimiinsa? Hei Heluna Shop, perun kaikki pahat puheeni jos saan Mohopit kotikulmille!

4 kommenttia:

 1. Ovathan vain hienot kengät! Vielä hienommat kuin ne edelliset esittelemäsi hälyä nostattamattomat puukengät :D
  Ja monta plussaa kaikesta eettisyydestä tietenkin!

  VastaaPoista
 2. Tykkään erityisesti tuosta variointimahdollisuudesta - tosi hyvä idea! Yritän uskotella tässä itselleni että tarvitsen nuo työkengiksi... Nämä ovat kyllä minusta ison hälinän arvoiset!

  VastaaPoista
 3. No huhhuh, kun onkin hienot!!

  VastaaPoista
 4. Eiks vaan! Eikä ne ole itsessään edes kovin kalliit mutta sitten on kaikki postikulut ja tullit... Mutta ihan varmasti nämä ennen pitkää rantautuu Suomeen asti!

  VastaaPoista