maanantai 20. elokuuta 2012

Omenainen bostonkakku



Siivouksen ohella valmistauduin appivanhempien tuloon tietysti leipomalla. Tekaisin vanhaa kunnnon bostonkakkua. Jotenkin tykkään tällaisista mummohtavista leivonnaisista kuten kuivakakuista ja bostonkakusta. Tämä boston sai pirteyttä omenasoseesta, jonka voi muuten todella hyvin korvata tuoreilla omenanpaloilla. Taikinasta tulee yksi iso bostonkakku ja pellillinen korvapuusteja. Sitten vaan kahvikuppi käteen, pulla toiseen ja sokurpala huulten väliin. Ryyst!

Bostonkakku

0,5 l soija- tai kauramaitoa
1 pala hiivaa / 2 ps kuivahiivaa
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 tl kardemummaa
8-9 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia

täyte:
n. 50 g margariinia
n. 2 dl omenasosetta
kanelia
sokeria
(rusinoita)

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Jos käytät kuivahiivaa, kuumenna puolet nesteestä kiehuvaksi ja lisää puolet joukkoon kylmänä - näin saat kuivahiivalle sopivan lämpötilan. Liuota tuore hiiva maitoon (tai sekoita kuivahiiva jauhoihin). Lisää sokeri, mausteet ja vähitellen alustaen jauhot. Vaivaa lopuksi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Anna taikinan nousta puolisen tuntia. Kaulitse kohonnut taikina, ripottele täytteet levyn päälle, rullaa ja paloittele korvapuusteiksi. Asettele puustit voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan siten, että leikkauspinta jää ylöspäin. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Edelliseen postaukseen viitaten, täällä on toinen sekamelskassa elävä, jolla ei pesuaineet kulu. Mies käyttää kyllä ahkeraan juurikin etikkaa :D

    Bostonkakku on tosiaan ihana pulla. Säilyy mehevänä helpommin, kun taas pienet pullat voi kuivahtaa.
    ps. varmaan reseptissä pitäisi olla 0,5 l nestettä eikä 0,5 dl

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista! Kiitos korjauksesta - ei kyllä kovin mehevää pullaa tulisi puolella desillä nestettä! :) Joo-o, tuon suursiivoiusurakan jälkeen mä taas vannoin että nyt pidetään kämppä siistinä ja tehdään aina kunnollinen viikkosiivous jne, mutta saas nähdä miten käy...

      Poista