sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Ruusupapuja siiderissä



Yritin toiveikkaasti kasvattaa ruusupapua parvekkeella, mutta sille kävi köpelösti. Onneksi sain äidiltä pulskan pussin onnistuneita papuja. Siideri antaa pavuille pikantin maun, tilalla voisi kokeilla myös valkoviiniä.

Ruusupavut siiderissä

1 l ruusupapuja
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
0,5 dl hasselpähkinäjauhetta
1 dl omenasiideriä
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Ryöppää pavut kiehuvassa vedessä - niiden pitäisi olla kypsiä mutta vielä haukatessa napsahtavia. Leikkaa pavuista kannat ja pilko noin 3 sentin palasiksi. Viipaloi porkkanat ja valkosipulinkynnet ohueksi viipaleiksi. Kuullota porkkanoita, valkosipulia ja pähkinäjauhoa hetki öljyssä pannulla, lisää pavut ja siideri. Lisää mausteet ja anna hautua matalalla lämmöllä 10-15 minuuttia. Lorauta halutessasi joukkoon lisää öljyä.  Sopii hyvin esimerkiksi riisin kanssa.

Ja vielä snobahtava sananen siideristä: älä herranjumala käytä papujen höystämisessä niitä siiderinkaltaisia tuotteita joita Suomessa myydään siiderinä, vaan ihan oikeaa omenasiideriä kuten tätä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti