sunnuntai 9. syyskuuta 2012

SienisalaattiJoka syksy se iskee. Sienestyshimo. Siinä missä marjanpoiminta on tylsää vaikkakin toki hyveellistä, on sienestyksessä samaa aarteenetsinnän fiilistä kuin kirpputorien nuohoamisessa. Sitäpaitsi rakastan sieniä, erityisesti vahvan makuisia rouskuja. Onneksi vanhempani ovat sienestävää sorttia ja olen oppinut jo pienestä tunnistamaan sieniä. Kuvan kauniin punaisista karvarouskuista eli karvalaukuista tulee maailman paras sienisalaatti. Niitä on ryöpättävä kunnolla eli vähintään 10 minuuttia ja mieluiten liesituulettimen alla.

Sienisalaatti

0,5 dl rouskuja ryöpättynä
1 pieni sipuli
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Pilko ryöpätyt rouskut ja sipuli pieniksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna vetäytyä tovi. Taivaallista ruisleivän päällä!

2 kommenttia:

  1. Huomasin saman, että sopii ruisleivän kanssa. Minun kangassienisalaatissani oli poikkeuksellisesti majoneesia ja myös kotimainen omena kuutioituna raikastamassa makua.

    VastaaPoista
  2. Omena onkin muuten hyvä idea! Täytyy kokeilla ensi kerralla. Olen tehnyt myös majoneesipohjaista sienisalaattia mutta taidan tykätä enemmän öljypohjaisesta - kumma kyllä kun yleensä rakastan kaikkea kermaisaa!

    VastaaPoista