keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Puolukkaraakasuklaat



Herätys! Avaa silmät ja karkota syysblues näillä kirpsakoilla raakasuklailla. Resepti on simppeli-ja-sinnepäin -henkinen, eli maistelemalla massaa saat itsellesi mieluista suklaata. Kantsii säilyttää jääkaapissa.

Puolukkaraakasuklaat

1 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
0,5 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl kaakaonibsejä
2 tl macajauhetta
2 rkl agavesiirappia
1 luomulimen kuori raastettuna
hyppysellinen suolaa
puolukoita

Lämmitä kookosöljy juoksevaksi. Lisää joukkoon puolukoita lukuunottamatta muut aineet. Lusikoi massa jääpala- tai suklaamuotteihin ja tipauta joukkoon muutama puolukka per konvehti. Pakasta, syö, piristy.

4 kommenttia:

  1. Mitä on kaakaonibs, macajauhe ja agavesiirappi? Saako niitä esim. Pihtiputaan S-Marketista? Raakakaakaojauhe?

    VastaaPoista
  2. Tästä linkistä http://www.superfoodit.com/maca.html löytyy aika hyvät tiedot raakakaakojutuista ja macajauheesta. Macajauhetta höyryynnyin ostamaan joskus Ekolosta kun sen pitäisi olla niin terveellistä. Maistuu hiukan makialle. Agavesiirappia saa ainakin Helsingistä isoimmista S-marketeista, Pihtiputaasta en mene vannomaan. Muuten aineksia saa esimerkiksi luontaistuotekaupoista (ihan siitä Life-ketjustakin joka on usein automarketeissa) tai nettikaupoista tietysti. Ja puolukoita metsästä!

    VastaaPoista
  3. Itse kanssa suuri raakasuklaan ystävä olen, joten kiitoksia tästäkin reseptistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puolukka sopii kyllä yllättävän hyvin suklaaseen! Käy vaikka arkiaamun piristävänä luksuksena...

      Poista