sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kookoksinen palsternakkakeitto



Hopsheijaa, tähän viikonloppuun on mahtunut yhtä sun toista, kuten Indiedays Inspiration -blogijuhlat sekä esikoisen vesirokko. Molemmista kuulette lisää ensi viikolla. Mutta nyt on juuri oikea hetki tehdä soppaa. Tämä kermaisen pehmeä palsternakkasosekeitto on täyttä tavaraa ja sopii erityisen hyvin toipilaille. On kyse sitten juhlista tai vesirokosta toipumisesta...

Kookoksinen palsternakkaleitto

3 pulskaa palsternakkaa
2-3 porkkanaa
3 perunaa
1 sipuli
n. 3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 dl mantelijauhoa
400 ml (1 tlk) kookosmaitoa
4 dl vettä
1 tl Veconia tai kasvisliemijauhetta ohjeen mukaan
mustapippuria
suolaa
timjamia
öljyä

+ paahdettuja kookoshiutaleita koristeeksi

Pilko sipuli ja inkivääri. Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuullota sipulia ja inkivääriä öljytilkassa kattilassa. Lisää kasvikset ja anna tiristä hetki. Lisää nesteet ja mantelijauho. Anna kiehahtaa ja säädä sitten levy siten, että keitto porisee hiljalleen kannen alla. Lisää mausteet ja anna kiehua noin puolisen tuntia. Soseuta keitto. Paahda kookoshiutaleita kuivalla, kuumalla pannulla koko ajan sekoittaen kunnes ne ruskistuvat hiukan. Annostele keitto kulhoihin ja koristele kookoshiutaleilla.

2 kommenttia:

  1. Palsternakka on ihan lemppari! Sopii varmaan kookoksen kanssa, pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Sopii todellakin. Jos syömässä ei ole lapsia tai muuten heikkohermoisia, kantsii laittaa varmaan myös tujaus chiliä tai muuta potkua!

    VastaaPoista