torstai 29. marraskuuta 2012

Kurkistus Kenkälaatikkoon ja alekoodiParisen viikkoa sitten oli Indiedays Inspiration-blogiportaalin bloggaajille juhlat ravintola Adamsissa. Ihan jees bileet, vaikka vegaanista ruokapuolta ei ollutkaan tarjolla. Juomaa ja kauniita nuoria ihmisiä oli kyllä paikalla sitäkin enemmän. Koska pääsen nykyään aniharvoin aikuisten iltamenoihin, halusin minäkin olla spessunättinä. Lopputuloksessa auttoi huomattavasti vegaanikenkäkauppa Kenkälaatikosta saadut sähäkät Colleen-korkkarit.

Kenkälaatikko myy verkkokaupassaan pelkästään täysin vegaanisen brittimerkki Beyond Skinin designkenkiä. Beyond Skinin käsin tehdyt kengät ovat eettisen kenkäfriikin dreams come true. Vaikka ne on valmistettu ympäristöystävällisesti kierrätysmateriaaleista, ne eivät totta vieköön näytä siltä. Beyond Skinin luomuksia käyttävätkin muun muassa Natalie Portman ja Leona Lewis, joiden on kyllä vaikea kuvitellakaan teputtelevan hamppuhippitossuissa. Beyond Skinin kengät valmistetaan Espanjassa - harvinaista sekin näinä päivinä kun kaikissa asioissa lukee yleensä Made in China.
Tämä kaunotar on Helena, nainen Kenkälaatikon takana. Hän perusti yrityksen vuonna 2011. Helena on itse vakavasti allerginen nahan käsittelyssä käytetyille kemikaaleille, joten hän kaipasi laadukkaita vaihtoehtoja nahkakengille. (Nahan ympäristövaikutukset ovatkin sellainen juttu, jota harvemmin tulee ajatelleeksi - nahan käsittelyn parissa työskentelevät ihmisetkin altistuvat muun muassa arsenikille. Kurkkaa täältä lisää tietoa nahkateollisuuden ympäristövaikutuksista.) Beyond Skinin kengissä Helenaa kiehtoivat eettisyyden ohella laadukkaat materiaalit ja hyvä suunnittelu - liian usein kun keinonahkainen kenkä on yhtä kuin halvasti tuotettu ja huonolaatuinen jalkine.

Käytin Colleenejani koko pitkähköksi (anteeksi vaan, lapsenvahdit!) venyneen illan ajan. Kenkien lesti oli todella hyvä ja kuuden sentin korkokin sopiva - Kenkälaatikon kokoelmasta tosin löytyy huomattavasti korkeampiakin korkoja. Päädyimme loppujen lopuksi yöpalan toiveessa kävelemäänkin kohtuullisen pitkän matkan ja koroista huolimatta matkanteko oli mukavaa. Jotenkin tunsin itseni todelliseksi maailmannaiseksi tepastellessani Helsingin yössä ajattoman tyylikkäissä korkkareissa. Vai keksittekö jotakin paikkaa mihin näin vakuuttavilla popoilla ei voisi tassutella? Minä en.

Tykkään Kenkälaatikon bisnesideassa nappiin valitun tuotteen ohella siitä, että Kenkälaatikko viestii ettei eettisen tarvitse olla rumaa, vakavamielistä tai edes yltiökäytännöllistäkään. Eko voi olla luksusta ja kyllä vegaanillekin sopii hitunen bling blingiä silloin tällöin, vaikka muuten sitten kulkisikin niissä hamppuhippitossuissa. Jos haluat kokeilla miltä tuntuu elämä femme fatalena, kurkkaa yläkulman mainos - Keitaan lukijat saavat Kenkälaatikon tuotteista 15% alennuksen vuoden loppuun asti.

2 kommenttia:

  1. Ooämgee, ihanat! Saatetaan kuule hyvinkin sipsutella joskus Helsingin yössä samanlaisissa popottimissa!

    VastaaPoista