maanantai 3. joulukuuta 2012

Karamellihedelmätorttu



Hoh hoi - kuopuksella on vesirokko, nuha ja puhkeava hammas yhtä aikaa ja muukin perhe pärskii ja voivottelee. Onneksi tämä torttu on nopea hutaista kasaan niistettävien nenien lomassa. Laitoin tähän torttuun omenaa mutta seuraavaksi ajattelin kokeilla myös päärynää ja ananasta. Rusinat voi halutessaan skipata mutta sokerin täytyy ehdottomasti olla ainakin päällyksessä ruskeaa jotta karamelliin tule oikea väri ja maku!

Karamellihedelmätorttu

Pohja:

125 g margariinia
1 dl ruskeaa sokeria
3,5  dl vehnäjauhoa
1 dl rusinoita
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
n. 0,5 dl kasvimaitoa

Pinnalle:

1 omena/päärynä/ muu haluamasi hedelmä viipaloituna
n. 50 g pekaanipähkinöitä

Karamellipäällys:

75 g margariinia
1 dl ruskeaa sokeria
1 rkl vehnäjauhoa

Vaahdota pohjaa varten margariini ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, rusinat ja lopuksi maito. (Jos jätät rusinat pois, voit tarvita taikinaan hiukan enemmän nestettä. Taikinan tulisi olla aika pehmeää.) Kaada taikina voideltuun matalareunaiseen vuokaan. Asettele päälle hedelmäviipaleet ja pekaanipähkinät. Sekoita keskenään margariini, sokeri ja vehnäjauho ja lusikoi tortun päälle. Paista 180 asteessa puolisen tuntia kunnes karamelli on hiukan kovettunut tortun pinnalla. Anna jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua, jotta karamelli imeytyy tasaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti