keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Remake ja peruttu sukupuolenvaihdosOstin taannoin Fashion Consciencesta Jackpotin tekonahkahousut. Byysien viskoosipohjainen materiaali on mielettömän hengittävä ja mukava. Pöksyt myös näyttävät hyvältä yllä. Jos siis seistä tököttää suorassa eikä istu, kumarru tai muutenkaan liiku. Silloin nimittäin kuuluu räts. Ja kuuluikin heti pukiessani housut ekan pesun jälkeen päälle. Pyllypuolelta. Hatutus oli suuri, varsinkin kun bökät - kuten Jackpotin reilun kaupan vaatteet yleensäkään - eivät olleet mitenkään edulliset. Asiantuntijan mukaan ne oli alun perinkin kehnosti kaavoitettu täysin käyttösopimattomaksi. (Se räts ei siis aiheutunut liian monesta kuppikakkukokeilusta!)

Nyt kuitenkin näkyy tunnelin päässä valoa, ja sen valon on tuonut Hakaniemen oivallinen Remake. Ajattelin ensin, että kurttuan housuvainaista itse vaikka jonkinlaisen kompulan salsahameen, koska halusin säilyttää vaatteen jossakin muodossa. (Ehkä perverssiä, mutta tykkään siitä, miltä nahka näyttää, vaikka en haluakaan käyttää oikeasta ihosta tehtyjä vaatekappaleita. Ja tämä Jackpotin materiaali todellakin näyttää aika aidolta.) Tulin kuitenkin muistaneeksi Remaken, josta olen ostanut muutaman kivan vaatekappaleen. Kiikutin pöksyt kulmille ja Remaken pätevä emäntä Mirjami kekkasi heti, miten housut voi säilyttää housuina - sitä sukupuolta korjaavaa leikkausta ei siis tällä kertaa tarvittu. Yllä näette suunnitelman, valmiin version saan käsiini joulukuun puolessa välissä. (Samalla saan muuten kokeilla yhtä toista juttua, jonka Mirjami ideoi ja loi paperilla TOSI houkuttelevan näköiseksi. )

Voi vitsit, että olisi mahtava olla yhtä pätevä ja luova kuin remakelaiset. Hups vaan, jämäkankaista veistetään upeita uusia vaatteita. Ja vanhoista korjataan ja  muokataan parempi kuin uusi, koska vaatekappaleiden ja materiaalien tosiaan pitäisi olla korjaamisen ja muokkaamisen väärtejä. Tämä on juuri sellaisat ekologista ajattelua, josta tykkään todella paljon. Respect, Remake!

2 kommenttia:

 1. Kai sä annoit palautetta sinne mistä pöksysi ostitkin? Sillä kyllä housuissa pitäis pystyä pyllistelemäänkin, paitsi tietenkin jos se oli erikseen kielletty. Tai vaatteen yllepukeminen. Mutta hyvä, että saat niistä nyt hameen!

  xoxo,

  Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi kyllä antaa, ostin housut jo jokunen aika sitten mutta onhan se törkeää että ne olivat käytännössä käyttökelvottomat... Ja aargh, huomasin ansiostasi postauksessa lapsuksen jonka korjasin, housut siis säilyy housuina Remaken nerokkaan suunnittelun ansiosta eivätkä muutu hameeksi!

   Poista