lauantai 8. joulukuuta 2012

Skotlantilaiset skonssit



Tässäpä oiva kyytipoika kello viiden teen seuraksi. Nopeaa ja helppoa!

Skotlantilaiset skonssit

5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl rusinoita
100 g margariinia
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl soijajugurttia
1 dl kasvimaitoa


Sekoita keskenään kuivat aineet ja rusinat.  Nypi joukkoon margariini. Lisää soijajugurtti ja maito ja sekoita. Taputtele taikina jauhotetulla alustalla noin tuuman paksuiseksi ja leikkaa skonsseiksi esim. alassuin käännetyllä juomalasilla. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Skonssit ovat parhaimmillaan lämpiminä - jos haluat autenttisen skonssielämyksen, leikkaa hiukan jäähtyneet skonssit puoliksi ja sipaise päälle marmeladia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti