tiistai 19. helmikuuta 2013

Shepherd's Pie suppilovahveroilla



Perinteinen shepherd's pie on aika lailla brittiversio lihaperunasoselaatikosta, tosin siinä perunamuussi tulee yleensä täytteen päälle. Voit tehdä tämän vegaaniversion niinkin, mutta itse tykkään että koko hommaan tulee enemmän makua kun täytteen sekoittaa juuresmuussiin. En yleensä ole kovin suuri soijarouheen fani, mutta tässä sen kesyys saa metsäistä potkua suppilovahveroista. Täydellistä talvi-illan ruokaa!

Shepherd's Pie

Juuresmuussi

n. 1 kg perunoita
3-4 porkkanaa
1 palsternakka
kauramaitoa
margariinia/oliiviöljyä
suolaa

Täyte

1 sipuli
2 dl soijarouhetta
n. 3 kourallista kuivattuja suppilovahveroita tai muita kuivattuja sieniä
1 tl Marmitea
timjamia
rosmariinia
suolaa
öljyä

Valmista muussi: keitä kuoritut ja pilkotut juurekset vedessä, joka juuri ja juuri peittää ne. Kun kasvikset ovat pehmeitä, kaada keitinvesi pois mutta jätä noin desi juuresten sekaan. Muussaa ja lisää samalla kauramaitoa ja margariinia tai öljyä kunnes sose on melko löysää.

Liota soijarouhetta tilkassa vettä. Pilko sipuli ja kuullota öljyssä pannulla, lisää soijarouhe ja kuivatut sienet sellaisinaan - niitä voi vain hiukan hienontaa ihan käsin rutistelemalla. Lisää mausteet ja luraus öljyä ja paista noin kymmenisen minuuttia miedolla lämmöllä.

Seoita muussi ja täyte keskenään, tarkista suola. Voit vielä lisätä kauramaitoa tai öljyä jos haluat. Kaada seos voideltuun vuokaan ja paista noin 30-40 minuuttia, kunnes pinta alkaa rapeutua. Tarjoile esimerkiksi puolukkahillon kera.

3 kommenttia:

  1. Multa on tainnut mennä jotain ohi.. mitä on tuo Marmite? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mamite, Natex ja Vegemite (niitä on varmasti muitakin) ovat kaikki kauppanimiä sellaiselle hiivauutetahnalle. Mustaa mönjää jota syödään yleisesti eritisesti Britanniassa ja Australiassa, jossa se on muistaakseni joskus kehitettykin. Siinä on rutkasti B-vitamiineja ja se on hyvin suolaista - ehkä vähän maku, johon täytyy totutella, mutta minä tykkään. Meillä sitä syödään lähinnä leivän päällä mutta se sopii myös ruokiin. Sitä saa ainakin Punnitse ja Säästä-kaupoista, kantsii kokeilla!

      Poista
    2. Okei, hyvä tietää, täytyypi etsiä kätösiin. B-vitamiinit ovat aina tervetulleita :)

      Poista