tiistai 26. maaliskuuta 2013

Porkkanakakkumuffinssit



Nämä muffinssit ovat kuin minikokoisia porkkanakakkuja. Muffinssit kuuluvat ehdottomasti niihin leivonnaisiin, joihin mun mielestä kookosöljy sopii paljon paremmin kuin margariini sekä maun että koostumuksen puolesta. Tässä reseptissä öljyn olisi hyvä olla pehmeää mutta kuitenkin vielä kiinteää, jotta sen saa nypityksi taikinaan. Taikinasta tulee noin 12 isohkoa muffinssia.

Porkkanakakkumuffinssit

2 porkkanaa
1 appelsiinin kuori
1,5 dl rusinoita
3 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja
1 dl tummaa ruokosokeria
1 tl kardemummaa
3 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 dl kookosöljyä
1 dl soijajugurttia
0,5 dl soijamaitoa

(pekaanipähkinöitä koristeluun)

Raasta porkkana ja appelsiinin kuori, lisää joukkoon rusinat. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää raasteseokseen. Nypi joukkoon pehmeä kookosöljy. Sekoita taikinaan vielä lopuksi jugurtti ja maito. Lusikoi muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä liinalla peitettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti