torstai 25. huhtikuuta 2013

Flapjackit eli myslipatukat



Hiukooko? Iskikö äkillinen energiantarve? Flapjackeista eli myslipatukoista sitä löytyy! Ravinteikkaat flapjackit ovat brittien kansallisruokaa eväänä tai retkellä, mutta mainiolta ne maistuvat iltapäiväkahvinkin kera. Näiden flapjackien makeus tulee muuten melassista ja omenasoseesta eikä tuhmasta valkoisesta sokerista, joten niitä voi popsia hyvällä omallatunnolla. Resepti on mieheni käsialaa - eipä ole pöllömpää tulla töistä kotiin kun tämä herkku odottaa uunissa.

Flapjackit

200 g margariinia
6 dl kaurahiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl soijamaitoa
150 g tummia rusinoita
200 g kultarusinoita
0,5 dl porkkanamehua
0,5 sitruunan mehu
2 dl omenasosetta
125 g melassia

Sulata margariini ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet. Lisää rusinat, siemenet, omenasose, maito ja mehut. Lisää lopuksi melassi ja sekoita. Kaada voideltuun matalaan vuokaan ja paista 200 asteessa  noin 20 minuuttia. Käännä sen jälkeen uuni 100 asteelle ja paista vielä toiset 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile.

2 kommenttia:

  1. Taivaallista...just nuoleskelin purkin pohjia... T.linda

    VastaaPoista
  2. Hyvä! Täytyy muistaa ens kerrallakin...

    VastaaPoista