perjantai 5. huhtikuuta 2013

Nopea pistaasisuklaakakku



Makean ja suolaisen yhdistelmä toimii. Faktan todistaa tämä nopea pistaasisuklaakakku. Annoksesta tulee söpö noin 20 cm:n kakkuvuokan sopiva kakku. Pistaasisuklaakakun voi syödä jäähtyneenä, mutta se on hyvää myös lämpimänä jätskin kanssa. Erinomainen pikavierasvara siis!

Pistaasisuklaakakku

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhoa
0,5 dl ruskeaa sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljajauhetta
0,75 dl kookosöljyä juoksevana
1 dl kasvimaitoa
50 g tummaa suklaata
75 g suolattuja, kuorettomia pistaasipähkinöitä

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva kookosöljy. Sekoita lopuksi joukkoon maito. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Rouhi suklaa ja ripottele suklaarouhe ja pähkinät kakkupohjan päälle. Painele niitä kevyesti esim. lastalla jotta ne uppoavat hiukan taikinaan. Paista 175 asteessa noin 25 minuuttia kunnes kakku hiukan irtoilee vuoan reunoista.

4 kommenttia:

  1. Sitä se on! Pikku vinkki: tätä kaakkua ei kantsi laittaa näköjään jääkaappiin, koska kookosrava jähmettyy ikävästi. (No shit, Sherlock!)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä vaikuttaa! Ja oih, tuo kakkulautanen! <3 Minulla on sellainen äidiltä saatu ikivanha saman sarjan teekannu, joka on niin kertakaikkisen sympaattinen kuin materia vain voi olla :D

    VastaaPoista
  3. Mulla on tuo lautanen kahdessa koossa ja tykkään kyllä kovasti vaikka en yleensä olekaane rityisemmin astiaihmisiä. Kuosi vaan tosiaan jotenkin on niin sympaattinen, kuten sanoitkin!

    VastaaPoista