keskiviikko 29. toukokuuta 2013

2 x vaapukkakuppikakut


Kuppikakut on sellainen juhlajuttu joita on vaan aina pakko tehdä. Olen hiljattain löytänyt elämääni pakastekuivatut vadelmat, jotka sopivat kuorrutteisiin kuin nenä päähän.  Vaapukan aromi säilyy pakastekuivattuna tosi hyvin ja kuorrutteissa maistuu ihanasti kesä ja metsä mutta ei ätläkkyys. Vadelman maku sopii niin hyvin myös tummaan suklaaseen, että on vaikea päättää kumpi kuorrutteista on parempaa. Pitänee maistaa vielä yksi kumpaakin.


Vaapukkakuppikakut

2 annosta tummaa ja/tai vaaleaa kuppikakkutaikinaa (kumpikin pohja sopii kumpaankin kuorrutteeseen)

Vaapukkakuorrute:

1 prk Alpro Airy & Ceamy soijakermaa
1 dl tomusokeria
1 dl pakastekuivattuja vadelmia

Vatkaa kerma ja siivilöi joukkoon tomusokeri. Surauta kuivattuja vaapukoita pikku hetki tehosekottimessa ja kaada vaapukkajauho kermavaahtoon. Sekoita ja pursota valmiiden kakkupohjien päälle.

Vaapukkasuklaakuorrute

1 prk Alpro Airy & Ceamy soijakermaa
0,5 dl tomusokeria
100 g tummaa suklaata
0,5 dl pakastekuivattuja vadelmia

Vatkaa kerma. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita vaahtoon. Lisää tomusokeri. Rutistele vadelmia käsin jotta ne jäävät mukaviksi sattumiksi ja sekoita kuorrutteeseen. Pursota valmiiden kakkupohjien päälle.
3 kommenttia:

 1. Kuorrutetut kuppikakut ovatkin ihania ja vieraita ihastuttavia tarjottavia!
  MInulla tulee monesti käytettyä juuri noita kuivavadelmia pikahätävarakoristeena, jos blogia varten näppäämäni kuva meinaa näyttää turhan valjulta ;D

  VastaaPoista
 2. Kyllä, ne jotenkin aina näyttää niin vaikuttavilta! Kuivavaapukat on kyllä ihan mahtava asia. Mistäs olet niitä muuten hankkinut? Ostin oman paketin Ruotsinreissulta ja se on jo loppu...

  VastaaPoista
 3. Tilaan vattuja suosikkikaupastani: http://www.ekosego.fi/

  VastaaPoista