maanantai 6. toukokuuta 2013

Wanted: vegaanivinkkejä TukholmastaEnsi viikolla minua odottaa niinkin eksoottinen perheloma kuin Tukholman risteily. Melko ekstremeä, vai mitä? Luulenpa että tyttäreni odottaa varsinkin laivamatkaa huomattavasti enemmän kuin minä - botskilla nimittäin esiintyy hänen fanittamansa Hevisaurus. Räyh!


Vietin pari vuotta sitten viikon Tukholmassa työasioissa ja tutustuin samalla Stokiksen vegaaniruokailumahdollisuuksiin. Ehkä ykköseksi niistä nousi Skånegatanin mahtava pizzeria Tevere, josta sai pizzan kuin pizzan lihis-, lakto- ja vegaaniversiona. Vetäisin kuvan mainion vegesalamipizzan, jonka juustokin oli todella autenttisen näköistä ja makuista. Ikävä kyllä huomasin googlaillessani, että Tevere on suljettu - aargh! Onneksi samalla kadulla sijaitseva Goodstore näyttää vielä olevan pystyssä - sellaista vegaaniruoka-asiaa jota sieltä ei löydy, ei ihminen tarvitse.

Jotain valmista lounata kuitenkin täytyy saada reissullakin napaan, puhumattakaan hengähdystauosta. Onko kellään hyviä vinkkejä Tukholman vegaaniruokapaikoista - siis sellaisista joihin voi pelmahtaa varoittamatta ja kahden lapsen ja kärryjen kanssa? Pikemminkin hilpeää pikaruokaa kuin valkoisia pöytäliinoja siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti