maanantai 10. kesäkuuta 2013

Raparperihyve



Kävimme viikonloppuna vieraisilla ja ihanan aterian ja mukavan seuran lisäksi saimme kasapäin lahjoja, muun muassa raparperia kotiinviemisiksi. Tällaisista visiiteistä minä tykkään...

En juuri koskaan tee raparperista muuta kuin piirakkaa, mutta onneksi raparperihyve eli brittiläisittäin crumble rokkaa! Tämä hyve saa potkua kanelista ja kardemummasta. Sen sisus on mehevä ja karamellimainen mutta päältys rapea, kuten kunnon crumblessa ainakin. Taivaallista jätskin tai kermavaahdon kanssa!

Raparperihyve

3 suurehkoa raparperin vartta
1 dl rusinoita
2 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa

päällys:

3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
0,5 tl vaniljajauhetta
1 dl kiinteää kookosöljyä
2 rkl (vaahtera)siirappia

Pesaise ja pilko raparperit. Sekota joukkoon sokeri, perunajauho, rusinat ja mausteet. Kaada voideltuun piirakkavuokaan. Valmista päällys: Sekoita kuivat aineet ja nypi joukkoon kiinteä mutta pehmeä kookosöljy. Lisää lopuksi siirappi ja nypi murumaiseksi. Ripottele raparperiseoksen päälle ja paista 200 asteessa puolisen tuntia.

2 kommenttia:

  1. Ne rusinat, onko vaihtoehtoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän perheessä ei. Normaaleissa olosuhteissa ne voi korvata vaikka mansikoilla tai jättää kokonaan pois.

      Poista