keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Testissä: Lily Alexandran kosmetiikkaaKäväisin jokin viikko sitten Kierrätystehtaan kanssa samaan aikaan olleilla luonnonkosmetiikkamessuilla. Ihan jees, muttei mitään valtavia vau-elämyksiä tullut eteen. Merkit olivat kaikki enemmän tai vähemmän tuttuja - joko alan olla tosi tietoinen tästä skenestä tai sitten luonnonkosmetiikan maahantuonti ja kotimainen tuotekehittely on jäänyt jotenkin junnaamaan paikoilleen.

Uusi tuttavuus minulle oli messuilla esitelty kotimainen Lily Alexandra -merkki. Tuotteiden pakkaus poikkesi radikaalisti muista näytteillä olevista pulloista ja puteleista. Siinä missä luonnonkosmetiikan valitettavan usein tunnistaa edelleen siitä, että paketissa on käytetty varmuuden vuoksi kaikkia sateenkaaren värejä, on Lily Alexandran tyyli tyylikäs ja hillitty hopean ja harmaan yhdistelmä. Kummallista muuten, että vaikka muuten olen ennemmin överit kuin vajarit-tyyppiä, kosmetiikkapakkauksissa minua kiehtoo yksinkertainen eleganssi. Ehkä se jotenkin viestii siitä, että tuote on kyllin vakuuttava eikä ulkoasulla tarvitse niin paljon räväytellä. Tai jotain.

Sain testiin Lily Alexandran kiinteyttävän tehoseerumin ja ostin kylkiäisiksi messutarjouksella kasvoveden ja puhdistusgeelin. Pakkauksen suhteen Lily Alexandralle tulee snadi miinus siitä, että purtilot ovat muovia vaikka tekevätkin lasisen vaikutelman - jotenkin pullojen tunnusta tulee väistämättä Lumene-henkinen olo.

Sarjan tuotteiden kehutaan olevan 100 % luonnollisia kasviraaka-aineita ja ainakin esittelijän mukaan kaikki tuotteet ovat vegaanisia. Ne ovat myös hajuttomia ja ehkä siitä johtuen korkin avatessa tulee hieman apteekkimainen fiilis - tiedättehän, jotenkin sellainen hajuton haju. Puhdistusgeeli vaahtoaa hitusen ja poistaa myös meikin. Putsari tuntuu tosiaan hyvin hellävaraiselta ja se olikin näistä tuotteista lempparini. Kasvovesi puolestaan oli aika mitäänsanomatonta - karhunvatukkaa pääsee kokemaan vain ainesosaluettelossa. Seerumista diggailin parin käyttökerran ajan, kunnes huomasin että siitä jää iholleni kummallinen kelmu, joka rullaantuu ikävästi kosteusvoidettan laittaessa. Ei kiva.

Kaiken kaikkiaan Lily Alexandra oli ikävä kyllä pettymys. Ehkä juuri se hajuttomuus tekee pliisun vaikutelman? Hyvä tietysti, että esimerkiksi tuoksuallergisillekin on luonnonkosmetiikkaa, mutta tällä kertaa myös tehot olivat jääneet tuotekehittelyssä matkan varrelle. Luksusta viestivästä pakkauksesta huolimatta Lily Alexandra tuntui käytössä vahvasti perusmarkettikosmetiikalta ja sellaiseksi se on kyllä aika hintavaa. Sääli - olisi kiva tukea kotimaista luonnonkosmetiikkamerkkiä. Toisaalta luonnonkosmetiikassakin on nykyään onneksi sen verran vaihtoehtoja ja kilpailua, ettei sitä tarvitse ostaa pelkästään periaatteen vuoksi.

9 kommenttia:

 1. Minä oon tykänny kovasti tästä sarjasta. Tosin ihan sama muovipurtilo-lasipurnukka- pettymys mullakin oli! Ja onko sun mielestä nää pakkausten koot ihan normaalit? Kun silmänympärysgeeliä on 30 ml, mikä on minust kauheen paljon ja sit tuo puhdistusgeeli on siihen verrattuna kauheen pieni.

  VastaaPoista
 2. Joo ja sitä kasvovettäkin oli vaan luraus. En tiä, minusta tää on vaan jotenkin niin beige sarja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestani astmaatikkona ja allergikkona arvostan luonnonkosmetiikkaa, joka ei löyhkää kilometrin päähän ja on silleen muutenkin niinku hillitty. Päivävoide ja puhdistusgeeli on suosikkeja. Mutta silti Laveran Basis sensitivistä tykkään ehkä enempi, tää vaan on jotenkin aikuismaisempi sarja.

   Poista
 3. sain myös allergisen reaktion sarjasta (kasvovoide) kasvot punaiset ja kuumottaa..pesin heti sen pois..mistä saan rahat takaisin..vaikea löytää yhteystietoja. Koskaan ei ole ollut ennen mitään allergiaa. Aivan täyttä paskaa! varokaa tuotetta

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. itse diggaillut tuotteista todella paljon. olen laittanut kasvoveden suihkupulloon että siitä tulee mist tyylinen eikä tuotetta mene hukkaan esim pumpuliin, vaan kaikki menevät suoraan iholle. Seerumista ei itselleni jää mitään kalvoa, eikä lähde rullamaan. Käytän myös MeineBasea ja kylmäpuristettua (luomu) jojoba öljyä, ihoni voi paremmin kuin koskaan. Lily Alexandra silmänympärysvoide toimii todella hyvin. Kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen sarjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkimattomat ovat eri ihojen tiet. Mun nahka ei tästä vaan kertakaikkiaan diggaillut.

   Poista
 6. Öö..Madara ja muut.. tuskinpa niitäkään tutkitaan sen koommin..ainesosat tottakai niin että inci-lista on luomnonkosmetiikka ;)
  T. Mies 33.v. nim. Lily Alexandraan erittäin tyytyväinen ollut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öö.. Mitä? En epäile aineksia, ne vaan ei sovi mun nassulle.

   Poista