lauantai 15. kesäkuuta 2013

Työmatkalle TanskaanOlen lähdössä tänään työmatkalle Tanskan Aarhusiin (joka muuten oli vuoteen 2010 asti Århus ja päätti sitten jostain syystä luopua rinkulastaan). Työmatkat ovat melkoista luksusta äiti-ihmiselle. Neljä yötä hotellissa! Yksin omassa sängyssä! Joku tekee minulle aamupalan ja lounaan! Ja kyllä se perhekin taas tuntuu entistä rakkaammalta kun siitä on hetken erossa. Sitä paitsi olin samaisessa Next Library-konferenssissa Aarhusissa vuonna 2011 ja se oli ihan todella mielenkiintoinen. Tanskalaiset vaan jotenkin osaavat järjestää cooleja, ei-pönöttäviä tilaisuuksia. Joten voin ihan hyvällä omallatunnolla sanoa odottavani sitä työosuuttakin tästä reissusta.

Aarhus on kokoonsa nähden - 250 000 asukasta - hirveän eläväinen kaupunki. Vaikka ohjelmani on aika tiukka, kaupunki on niin kompakti että sen ehtii muutaman päivän taukoina ja luppoaikana nähdä oikein hyvin. Vegaanisafkan löytäminen oli viimeksi hiukan hankalaa, Tanskassa kun rakastetaan kermaa ja juustoa. Tällä kertaa tsekkailin vanhasta kunnon Happy Cowsta että ainakin yksi vegaaniravintolakin pitäisi löytyä. Muistan törmänneeni ainakin yhteen valtavaan ekokosmetiikkakauppaan, toivottavasti löydän sen uudelleen! Aarhusissa oli kaiken kaikkiaan jotenkin mukava fiilis. Esimerkiksi yläkuvan tapaisia hyvin toteutettuja epävirallista katutaideteoksia suvaittiin selkeästi paremmin kuin tiukkapipoisessa Suomessa.

Mutta hei, se pakkaaminen! Koska reissuun mahtuu monenlaista tilaisuutta, on mukaan otettava kaikenlaista asua. Tanskan kesä voi olla sateinen, joten sadetakkikin olisi poikaa. Hotellissa on kuntosali (jee!), siis tilaa täytyy löytyä joogamaton ohella myös lenkkareille. Sitten piti tyhjentää se roskasäkki, jota kutsun käsilaukukseni. Miten yhteen kassiin voi mahtua noin sata kiloa kuitteja, esitteitä ja muita lipareita? Ja tarvitsenko toisaan mukaan ne kahdeksan huulipunaa, jotka olen meikkipussiini tunkenut? Entä kuka on laittanut kassiini kumiankan?!

Seuraavan kerran postailenkin siis siististä hotellihuonestani tai rauhassa nautitun kahvikupposen ääreltä kahvilasta! Oi ylellisyyttä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti