tiistai 16. heinäkuuta 2013

Brittiläiset teekutsut puutarhassa


Löysin anopin kätköistä upeita, yli sata vuotta vanhoja leivosmuotteja. Kakkuvormut olivat juuri passeleita tämän iltapäivän perinteisen brittiläisen high tean leivonnaisille. Vieraina olivat Mr. Panda, Mr. Octopus ja Ms. Snake. Kakut ja tee maistuivat huolimatta siitä, että pikkuveli käyttäytyi skandaalimaisesti ja joi suoraan teekannusta. Oh dear!


En ollut koskaan tehnyt kakkusia tällaisissa rautamuoteissa ja yllätyin siitä, kuinka nopeasti leivonnaiset paistuivat. Ne olivat myös tavanomaista rapeampia. Taikina on hyvin perussettiä, mutta juju onkin täytteissä. Mr. Octopus jopa santsasi!

Teekakkuset

100 g margariinia
2 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljajauhetta
2 dl kookosmaitoa

Täytteeksi (esim.):

rusinoita
pähkinöitä
kirsikoita
mansikoita
sitruunankuorta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi kookosmaito. Lusikoi taikina voideltuihin muotteihin tai paperimuotteihin. Varo etteivät muotit täyty liikaa. Painele lopuksi haluamasi täytteet sisälle taikinaan. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Voiko esim. mansikat ja kirsikat laittaa sellaisenaan sekaan vai miten ne käsitellään?
    Hm, Mr Octopusin habitus kenties kertookin mieltymyksestä herkkuihin!

    Miten muut teevieraat suhtautuivat pikkuveljen skandalöösiin käytökseen?

    VastaaPoista
  2. Ne voi vaan pilkkoa tai laittaa kokonaisenakin, kivet tietty pois kirsikoista. Tosin täällä on mansikat sellaista kovaa sorttia, voi olla että suomalaiset on liian mehukkaita. Muut teevieraat säilyttivät stiff upper lipinsä ja käyttäytyivät kuin mitään ei olis tapahtunut...

    VastaaPoista