sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Testissä: Kure Bazaarin kynsilakkaSain taannoin maahantuojalta testiin Kure Bazaarin kynsilakkaa. Kesäväreistä oranssikin houkutti, mutta valitsin kuitenkin hehkeän turkoosin Caicos-nimisen sävyn, jonka ajattelin näyttävän mukavalta päivettynyttä ihoa vasten.

Kure Bazaar on ranskalainen ekokynsilakkamerkki, jonka lakkojen aineksista 85% on luonnollista alkuperää. Tämän myrkyttömämmäksi ei tällä tietämyksellä kynsilakoissa päästä, mikäli halutaan saada aikaiseksi laadukas lakka. Ja laadukasta Kuren lakka totta vie onkin. Olin aiemmin testaillut Kure Bazaarin lakkaa Nudgen kynsibaarissa, ja ihastuin paitsi niiden väreihin myös hyvään pysyvyyteen ja siihen, miten nätisti lakka leviää siveltimellä. Koostumus on vaan jotenkin juuri oikea. Pari kerrosta riittää kirkkaaseen lopputulokseen, eikä kuivumista tarvitse odotella kovin kauaa. Ikävä myöntää, mutta en koskaan uskoisi lakan olevan näinkin hippiä - se käyttäytyy nimittäin kuin mikäkin tyyris myrkkymerkkilakka. Olen joskus kokeillut ekolakoista ainakin Santen kynsilakkaa ja lopputulos oli ikävä kyllä kauhea - pigmentti oli tosi hento joten sitä sai sutia kerroskaupalla, ja silti lopputulos lohkeili kuin lateksimaali. Eipä ihme, että Kuren lakkoja on hehkutettu muun muassa Ranskan Elle-lehdessä - ei ekosyistä tietenkään kun Ellestä on kyse, vaan ihan silkan laadun takia.

Huonot puolet? No, vissiin se ainesten loput 15% joka ei ole niin luonnollista alkuperää, aiheuttaa sen, että Kuren lakka döfää ihan justiinsa niin kauhealta kuin tavislakatkin. Ja koska väri on todella kestävää, huomasin että ainakin minun kynsilakanpoistoaineellani (joka taitaa muuten olla sen samaisen Santen valmistamaa) saa työskennellä aika kauan ennen kuin lakan saa pois siististi. Toisaalta se 85% luonnollisuus taas tehnee sen, että toisin kuin myrkykkäiden lakkojen käytön jälkeen kynnet eivät näytä kuolleilta ja keltaisilta vaan Kuren lakan alta paljastuu ihan terveet ja pirteät kynnet.


Niin, ja puteli - sehän on tyylikäs kuten näette. Ranskalaiset vaan osaa eleganssin. Kurea sutiessa tulee väkisinkin perin chic olo - ja sepä kai on koko touhun tarkoituskin. Lisää tätä laatua luonnonkosmetiikkaan, kiitos.

2 kommenttia: