lauantai 13. heinäkuuta 2013

Isle of SkyeVietimme juuri muutaman päivän Skotlannin Sisä-Hebridien saariin kuuluvalla Isle of Skyellä. Saimme lainata Skyellä asuvien ystäviemme asuntoa heidän lomaillessaan toisaalla. Yläkuvassa on heidän olohuoneensa ikkunasta avautuva maisema - ei pöllömpi näkymä aamukahville! Alakuvassa taas Blaven, joka luonnossa näyttää siltä että se syö mielellään vuorikiipeilijöitä lounaaksi.


Skye on yksi mielipaikkojani koko maailmassa. Toisin kuin monet muut Skotlannin saaret, se ei ole pelkästään karu vaan Skyellä on myös paljon vehreitä metsiä ja niittyjä - vaikka kyllä sitä jylhääkin maisemaa löytyy. Skyellä on oikeastaan vain kaksi kaupunkia ja nekin ovat hyvin pieniä: Portree ja Broadford. Vegaanimatkailijoille tiedoksi, että molemmista löytyy hyvin varustettuja supermarketteja, joten vegaaniruokaa ei erikseen tarvitse roudata mukaan. Broadfordin marketista löytyi jopa vegaanitoffeeta! Kaltaisteni hippimatkailijoiden vaatimukset varmasti vaikuttavat kauppojen tarjontaan, mutta Skyellä on myös gaelinkielinen yliopisto ja muutenkin saari on varsin eläväinen ja ilmapiiriltään suvaitsevainen. Skyelle johtaa mantereelta silta, ja joihinkin satamiin pääsee lautoilla. Koska saari on pieni, sen ajelee autolla läpi noin päivässä vaikka tiet ovatkin paikoin aika hurjat.

Olen aina ollut onnekas ilmojen suhteen Skyellä vieraillesani, mutta tällä kertaa säät olivat kyllä ihan uskomattomat. Paikoin lämpötila kohosi hellelukemiin, mikä on Skotlannissa vallan tavatonta. Paikalliset loikkivatkin kuumissaan hyiseen Atlanttiin. Mekin vietimme paljon aikaa rannoilla tutkimassa erilaisten merivesilammikoiden asukkaita.
                                     
Tutustuimme myös muinaisen hurjan Scatha-noidan rauniolinnaan. Noitaneiti oli kyllä valinnut aika karun asuinpaikan jyrkänteeltä. Tyttäreni oli perin vaikuttunut.


Ja tietysti join paikallista viskiä laiturilla! Aika voittajayhdistelmä sen vegaanitoffeen kanssa muuten...Nyt jatketaan lomailua hitusen kesymmissä maisemissa mutta edelleen poikkeuksellisen mahtavassa säässä. Paras painua ulos niin kauan kun sitä kestää!

5 kommenttia:

 1. Hauska katsaus Skyelta, kuinka moni mahtoi saada lämpöhalvauksen 13-15 °C:n tottuneena?

  Olikohan se viskitislaamo vieläkin rempassa? Ja onko noi verkkosukat vai hummerimerran varjoleikkiä sun koivissas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ei käyty viskitislaamossa tällä kertaa, mutta mä maistoin paikallista Gaelic Whiskies- tislaamon viskiä. Ihan ok mutta olis saanut olla savuisempaa mun makuun. Täytyy nyt tuottaa pettymys ja myöntää ettei noi ole verkkosukat vaan sellaiset tiikeriraitaiset jotka mulla on ollu jo iät ja ajat. Täytyskin katsoa jos löytyis verkkosukat jostain niin voisin hämmästyttää anopin ystäviä vieläkin enemmän!

   Poista
  2. Sensaatiomaisen mahtavia otoksia kiitos!

   Maammosi vinkkasi ja kuinka ollakkaan, tällä kertaa
   näyttäisi melkein siltä että jopa kommentointini onnistuisi jotenkin
   etenemään toivotusti näiden tietotekniikkahirvitysten uumenissa?
   Toivon niin, koska analfabeettiotteellani on menestys ollut varsin
   olematonta aiemmin.

   Voikaa hyvin ja terveiset kaikille!

   T. S-kummi


   Poista
  3. Kiitosta! Hyvin onnistui kommentointi! Näkenemme pian kun palajamme kotimaan kamaralle?

   Poista
 2. Teidän arvaan piakkoin jo kotomaamme kamaralle saapuvan - tahi josko josko toivon mukaan äkin näillä kotikunnahilla jo lienettekin?

  Haaveena on ilman muuta näköyhteys ja pikaisin - vaan toki kaikin ehdoin
  teidän, joilla aina läsnä pikkulapsipulma mitä suloisin!

  t. S-k

  VastaaPoista