tiistai 24. syyskuuta 2013

Kuukauden vegaanituote: Wilmersburgerin juustotTästä huhutaan pitkin kyliä: saatavilla on uutta vegaanista Wilmersburger- juustoa, joka maistuu samalta ja käyttäytyy kuten lehmäjuusto? Onko se totta?! Vihdoinkin?


No, osittain. Sain Ekolosta testiin Wilmersburgerin classic-edamia, cheddaria ja juustoraastetta. Edam ja cheddar on viipaloitu valmiiksi vakuumiin muttei sentään yksittäispakattu. Juusto todellakin näyttää hyvin autenttiselta - siinä on jopa niitä pieniä reikiä, joita lehmänmaitojuustossakin on. Myös koostumus ja suutuntuma on todella juustomainen. En kokeillut viipaleiden sulatusta mutta ainakin raaste sulaa myös hyvin, ja olikin kerrassaan oiva lisä pizzaan.

Wilmersburgerin juustot ovat soijattomia ja valmistettu enimmäkseen vedestä, öljystä ja perunatärkkelyksestä - mitään kovin ravitsevaa kamaa ne eivät siis ole. Mutta mites se maku? No, autenttinen sikäli, että muistan vielä millaiselta perusbulkkiedam maistui - hivenen kumimaiselta eikä juuri muulta. Wilmersburgerin cheddar oli ehkä hitusen aromikkaampaa kuin edam, muttei mitään vahvaa totta vie sekään. Mutta kuitenkin... Joku juttu näissä on. Edamviipale ruisleivän päällä vain tuntui ja näytti niin oikealta, että juustot tuli napsittua aika pian. Ja lapset tykkäsivät näistä miedoista (lue: mauttomista) siipaleista tosi paljon.

En ehkä kiiruhtaisi alvariinsa ostelemaan Wilmersburgerin edamia tai cheddaria, mutta silloin tällöin nostalgisen juustoelämyksen kaipuuseen. Jos sellainen iskee. Ja juustoraastetta laitan ehdottomasti pizzan päälle seuraavallakin kerralla - ehdottomasti siihen tarkoitukseen vegaanijuustojen aatelia!


12 kommenttia:

 1. Mä sain kesällä huijattu mun juustonhimoista sekasyöjämiestäni Wilmersburgerin paprikajuustolla. Ojensin palan ja mies mutusteli sen kehujen kera. Noin viiden minuutin päästä tuli kysymys, että "niin siis oliko toi jotain vegaanista juustoa?! Maistui ihan tavalliselta." :D

  Mä olen tottunut niin juustottomaan elämään, että en juurikaan kaipaa näitä, mutta on mahtavaa, että vaihtoehtoja löytyy niitä haluaville! Pizza on ainoa, jonka päälle laitan vegejuustoja, mutta muuten leivänpäälliset sun muut hoituu esimerkiksi paputahnoilla, tofulla ja avokadolla paljon paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, paprikajuustoa ei kuulunutkaan maistiaisiin. Ehkä siinä ois ollutkin enemmän makua? Mutta koostumus näissä kyllä on todella juustomainen. Mä tykkään kovasti skotlantilaisista Scheesen juustoista, erityisesti savujuustosta, vaikka se ei maistukaan sillä lailla lehmäjuustolle. Mutta savu on aina jees!

   Poista
 2. Tuo raaste on kyllä aivan mieletöntä pizzan päälle. Itse annan plussaa etenkin soijattomuudesta, sillä mitään luomuahan nuo juustot eivät kuitenkaan ole. Kokeilin viimeksi tomaatti-basilikajuustoviipaleita mutta niistä en niinkään vakuuttunut. Ehkäpä olivat liian suolaisia makuuni, eikä basilika taas maistunut ollenkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen jotenkin ihan jälkijunassa näitten kanssa näköjään, en ollut edes nähnyt tomaatti-basilikajuustoa. Näissä tosiaan vähän häiritsee se, ettei ole oikeastaan mitään järjellistä syytä syödä perunatärkkelys-öljy-vesiseosta. Mutta eipä se perinteinen juustokaan mikään terveyspommi ole.

   Poista
 3. Noita voisi jopa joskus kokeilla, nimeomaan pizzan päälle tai hampparin väliin. Noissa vegejuustoissa on se miinuspuoli että ne ovat usein hyvin kalliita, helpompi tehdä juusto itse tai olla ilman juustoa. Vaikka juustoa en kaipaa erityisemmin, kaikki uudet vegejutut pitää silti päästä testaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta kyllä löytyy juu. Mullakaan ei ole mitään käsittämätöntä juustonhimoa, mutta pizzan päälle sitä kyllä kaipaa. Tätä voi kyllä siihen suositella!

   Poista
 4. Meillä tää on taas ihan ehdoton hittituote. Niin, että meillä sitä annettiin toisillemme joululahjaksikin :) Mä en ennen vegaaniuttani ollut mikään suuren suuri juustojen ystävä, mutta tämän merkin myötä musta on sellainen kyllä tullut. Aina kun löytyy kaapista juustoa, ja siis juuri tätä juustoa, meillä leivän kulutus kasvaa ihan mielettömästi. Onneks asutaan niin kaukana Ekolosta, muuten ei varmaan muuta syötäiskään. No ei meillä kyllä olis siihen varaakaan.
  xoxo,
  Raisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tämä kyllä perusjuustoimman makuinen vegaanijuusto, mutta itse en ollut ihan kauhean otettu tästä mauttomasta mausta. Ominaisuuksiltaan kyllä ehdoton, siis sulaa jne. Tiedänkin sitten, mitä syötän teille kun tuutte ruokakylään :)

   Poista
 5. Kuka hullu pistäisi jotain noin myrkyllistä suuhunsa? Tavallisten juustojen terveellisyydestä on muuten paljonkin tutkimustietoa. Pitkäänkypsytetyt ja luomut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpöhöpöhöpö, se on ihan löpö, joka tollasta puhuu.

   Poista
 6. Mistä näitä juustoja saa ostettua? Missään ei näy vaikka kuinka etsii

  VastaaPoista
 7. Ainakin S-ketjun kaupoista saa täällä Helsingissä, ja muistaakseni myös Hämeenlinnan Äässissä on.

  VastaaPoista