torstai 12. syyskuuta 2013

Testissä: Barefaced BeautyTörmäsin viime keväänä luonnonkosmetiikkamerkki Barefaced Beauty-mineraalimeikkisarjaan. Ostin nimittäin Ekolosta sarjan poskipunan ja ihastuin siihen kovasti: tuote on nimittäin paitsi 100 % luonnollinen myös 100 % toimiva! Puna tuo ihanan hehkun, mutta välttää sirkuspelle-efektin - ja sehän on aina hyvä asia.

Sain sittemmin Barefaced Beautyn maahantuojalta, luonnonkosmetiikan verkkokauppa Greenlipsistä muitakin Barefaced-tuotteita testiin. Erityisen kiinnostunut olin mineraalimeikkipohjasta, jonka piti korvaaman sekä meikkivoiteen että puuterin, sekä kokeilemaan ihka aitoa vegaanista kabuki-sivellintä. Sainkin kabukin ja parin pienen meikkipohjapurnukan ohella vielä todella tyylikkään sivellinsetin sekä lisäksi vielä kahta luomiväriä. Suurkiitos Greenlipsin Sharonille!Mineraalimeikkipohjaa neuvottiin ripottelemaan hiukan vaikka pienelle lautaselle ja sitten kevyesti sivelemään kabukilla kasvoille ylhäältä alas. Tarkoitus on siis käyttää meikkipohjana ainoastaan mineraalimeikkipohjaa. Suhtauduin ajatukseen ja tuotteen puuterimaiseen koostumukseen hiukan varauksella, koska ihoni on kuiva - niin kuiva, että lempeinkin puuteri tuntuu aina kuivattavalta ja kiristävältä. Kokeilinkin meikkipohjaa itsepäisesti ensin BB-voiteen kanssa. Tulos oli ok, mutta jotenkin hiukan liian paklatun oloinen joten testasin tavaraa sitten ihan sellaisenaan.

Tulos? No kuulkaa, niin lähellä posliini-ihoa kuin tällä nassulla on mahdollista. Ihosta tuli tasainen, muttei meikatun näköinen - näyttää vain siltä, että iho on tosi hyvässä kunnossa. Ainoa pientä opettelua vaativa juttu on se, että todellakin sutii meikkipohjaa hyvin kevyesti - jauhe on niin hienon hienoa, että sitä tulee annosteltua helposti liikaa ja silloin tulos on liiankin mattainen ja peittävä. Pigmenttiäkin nimittäin löytyy sen verran, että näppylät ja punoitukset peittyvät mukavasti vähemmälläkin määrällä.  Ja mikä parasta, tämä jauhepa ei kuivata tai ärsytä ihoa lainkaan.

Niinpä vain siinä kävi, että tämä on nykyään ainoa käyttämäni meikkipohjatuote. Todella kätevää kun tarvitsee aamulla sutia naamaan kosteusvoiteen jälkeen vain yhtä asiaa. Kesällä en käytä mitään pohjameikkiä enkä juuri muutenkaan meikkaa, mutta näin päivetyksen hävittyä tämä on kyllä aivan loistotuote. Ja kestää muuten yllättävän hyvin myös rivakan työmatkapyöräilyn - aamulla töihin päästessä naama on edelleen siisti ja hehkeä! Sävyjä mineraalimeikkipohjasta löytyy yhteensä 14, itselleni Gracious oli vallan sopiva. Sain toisen testipurnukan vaaleampaa sävyä, ja se meni kokeiluun ystävättärelle jonka hipiä on omaani vaaleampi.
Siihen meikkipohjan hienovaraiseen sutimiseen paras juttu on taatusti tämä upea synteettisistä harjaksista tehty kabuki. Tunnustettakoon, että en ole ikinä ollut erityisen vahvoilla näissä meikkisutijutuissa: itse asiassa vuosikausia ainoa omistamani sivellinsetti oli sellainen, jonka sain jonakin jouluna appivanhempieni luona paukkukaramellista. Luulin myös pitkään, että kabuki on jokin teelaatu... Iso kabukisivellin on kuitenkin sellaista luksusta, josta en enää luovu. Se on pehmeä, hellivä ja ylellinen. On muuten jotensakin mukavampi tuntea kasvoillaan pöyheä kabuki kuin joku halpahallin alekorista löydetty vaahtomuovilätty, joilla olen myös joskus meikkivoiteita levitellyt. Puhumattakaan paukkukarkkilaadusta.

Barefaced Beautyn pienemmät sudit tuntuvat hyvin paljon samalta kuin kabuki, ja käyvät mainiosti poskipunan tai luomivärin sivelemiseen. Saamani luomivärinäytteet olivat kaunista kullan- ja pronssinhohtoa. Ne näyttivät luomilla upeilta mutta karkasivat kyllä luomivakoon aikas pian, kuten minulla kaikki luomivärit tuntuvat tekevän. Kokeilin alle mineraalimeikkipohjaa, mutta se ei juurikaan auttanut, ikävä kyllä. Onko tämä jokin yleisesti tunnusteytu ja vääjäämätön tosiasia vai vain minun ongelmani? Ovatko silmäni jotenkin vääränlaiset vai mikä on? Tykkäisin niin käyttää nättejä luomivärejä, mutta sitä meikkiä saisi sitten koko ajan olla korjailemassa.

Barefaced Beauty on joka tapauksessa nykyään ehdoton osa meikkipussukkaani. Erityisesti mienraalimeikkipohja on suorastaan järisyttävän hyvä tuote. Miksei tästä hehkuteta joka akkainlehdessä, kysyn vaan? Muutenkin: eilen luukusta tupsahti juuri uusin Olivia-lehti, jossa lueteltiin ammattilaisten ja lukijoiden suosikkimeikkituotteet. Kolmestakymmenestä tuotteesta tasan yksi oli luonnonkosmetiikkaa. Ihmeen paljon listalle oli kuitenkin päässyt juuri niitä merkkejä, jotka lehdessä eniten mainostavat...


Ylin kuva barefacedbeauty.co.uk, muut greenlips.fi.

4 kommenttia:

 1. Luomiväriongelmaan ratkaisu: kannattaa testata luomivärinpohjustajajaa. Itse tykkään Too Facedin shadow insurancesta siinä hommassa, mikäli olen käsittänyt oikein niin se on myös vegaaniystävällinen. Kannattaa tarkistaa, en mene päätäni pantiksi lyömään.

  On yleistä että ne luomivärit karkaa, mutta tuo pitää paikallaan koko päivän. Silmäluomien rasvoittuminen voi sen karkailun aiheuttaa. Plussana sekin että huonommistakin luomiväreistä saa enemmän väriä irti pohjustamalla. Varmasti löytyy vaihtoehtoja tuollekin pohjustajalle, mikäli se ei tunnu vegaaniystävällinen olevan :)

  Itse pidän Lily Lolon mineraalimeikeistä, pitääpä joskus tilata nuita barefacedin tuotteita myös. Kiitos tästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä - jotain tuollaista pohjustusjuttua olenkin epämääräisesti arvaillut tarvitsevani. "Shadow insurance" ainakin kuulostaa tosi lupaavalta!

   Poista
 2. Se vaaleampi sävy oli valitettavasti myös minulle liian vaalea, olen käyttänyt sitä siitä huolimatta, koska toi on toooosi hyvä tuota. Se mineraalimeikkipohja siis. Olen käyttänyt meikkipuuteria lähinnä aina, vaikka se ei oikein käy mun pintakuivalle iholle. Siksi on niin kiva, että mineraalimeikkipohja on niin helppo. Ostoslistalla on hiukan tummempi sävy.

  Ja minäkin olisin mainostanut luomen pohjustusta, mutta mitään merkkiä en ois osannut suositella, tartteepa itsekin testata tuo Too Faced, koska kokeilemissani merkeissä on aina joku ollut sellainen "no ei tää nyt ihan ole sellanen kun haluaisin".

  VastaaPoista
 3. No kiva että tykkäsit! Mäkään en olis voinut kesällä käyttää sitä Graciousta kun sekin on aikas vaalea ja ehkä sävy sais olla pikkuisen kellervämpikin. Ekolossa noita ainakin voi testailla livenä!

  VastaaPoista