tiistai 8. lokakuuta 2013

North Berwick Jokaiseen Skotlannin lomaan kuuluu päivä North Berwickissä, joka on oikein soma rannikkokaupunki Edinburghin lähettyvillä. North Berwick on kuuluisa siitä, että siellä on aina aurinkoista ja totta onkin etten koskaan ole sattunut kaupunkiin niin, että ilma olisi kehno.


North Berwickin visiittimme alkavat aina Scottish Seabird Centrestä, jossa kyllä merilintujen tiirailua enemmän minua houkuttelee kahvilan oiva tarjonta. Skotlantilaisittain hyvää, vahvaa kahvia ja aivan ihanaa Millionaire's Shortbread- nimistä leivonnaista, jossa on keksipohjan päällä karamellia ja suklaata. Ehkä vähän tårta på tårta mutta niin hyvällä tavalla!


Merilintukeskuksen lähellä on söpö pieni satama ja villeille kallioille tehty kulkureitti, jossa saa maistiaiset merituulesta. Sataman suojissa sen sijaan voi istua mukavasti penkeillä, jotka skotlantilaiseen tapaan on omistettu jonkun läheisen muistolle. Omaiset voivat lahjoittaa muistolaatalla varustetun penkin paikkaan, jossa edesmennyt mielellään istuskeli tai oleili - aika mukava idea. Mihinkähän haluaisin oman penkkini?North Berwick on suosittu lomakohde, joten rantsun ohella sieltä löytyy tietysti myös muutamia houkuttelevia kauppoja. Lempparini on pieni reilun kaupan puoti Earth Matters, jossa on kokoonsa nähden todella mukava valikoima. Tänään löysin sieltä nätit korvikset ystävälle, jota menen huomenna tapaamaan Newcastleen.


Newcastlessa on kuulemma kiva vegaanilounaspaikka, siitä toivottavasti lisää myöhemmin. Nyt odotan paitsi ystävän näkemistä, myös parin tunnin junamatkaa, jolloin on aikaa lukea ja vaan istua. Aah!

2 kommenttia:

  1. Ihana toi ajatus noista penkeistä, saisimmekohan siitä kansanliikkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo? Mietin jo mihin haluisin omani. Leninpuistoon?!

      Poista