sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Viisi joululeipomustaVielä ehtii ihan hyvin! Itse asiassa aloitin jouluasiat vasta tänään - on ollut kuulkaas vähän hevi joulukuu. Mutta nyt on kaupoissa ravattu ja kuusi ostettu ja leivontafiilikset viritelty. Saatte vielä ennen joulua skotlantilaisen joulukakun ohjeen, mutta tässä ensin viisi muuta joululempparia.

Pakko muuten vielä fiilistellä paria asiaa: ensinnäkin bestikseni tarjoutui tekemään yövuorossa ollessaan meille joululaatikot, koska arveli etten tänä vuonna ehdi enkä jaksa. Voiko ihanampaa olla? Ei voi. Ja toiseksi tänään raahatessani kotiin valtavaa ostoskassia ja kohtuullisen valtavaa joulukuusta, ihan tuntematon mies tarjoutui auttamaan ja kantoi kuusen kotiovelle asti. Onneksi olin juuri ostosreissulla sattunut ostamaan pari varasuklaalevyä yllätyslahjottaville - toinen niistä löysi heti paikkansa. Tuli hyvä mieli!

1) Luumupiirakka

En oikeastaan ole enää tehnyt torttuja kekattuani tämän piirakan. Tässä yhdistyy runsas luumuhillo, rapea taikina ja näpertelyn on minimointi. Mitä muuta voi toivoa?
2) Glögikuppikakut

Podin näköjään vuonna 2012 pahanlaatuista kuppikakkumaniaa. Tässä sen kauden parhaimmistoa!3) Appelsiini-taatelikakku

Tuunaapa tämä vielä jouluisemmaksi lisäämällä kuorrutteeseen 2 tl kanelia ja 1 tl jauhettua kardemummaa. Loraus rommia on myös aina oiva valinta.
4) Irlantilainen soodaleipä

Pikantimpi versio joululimpusta. Toimii erityisen hyvin suolaisen levitteen kuten Tartexin kanssa.
5) Tofu-cashewpiiras

Ihan siltä varalta, että makea alkaa kyllästyttää. Mukava ruokaisa piirakka vaikka rosollin kyytipojaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti