sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Mantelipullat



Hei tyypit, unohtakaa se pian koittava laskiaisriita siitä, onko sen pullan kanssa marsipaania vai hilloa. Tehkää kaikki sulassa sovussa näitä mantelipuusteja! Parasta pullaa ikinä. Itse tehty mantelipähkinämassa ja ripaus vaniljaa vakuuttaa piintyneimmänkin hillopullan ystävän.

Mantelipullat

1 x puolen litran annos pullataikinaa, tsekkaa ohje täältä

Täyte:

200 g manteleita (ja saksanpähkinöitä jos haluat)
2,5 dl sokeria
n. 0,5 dl vettä
1 tl vaniljajauhetta

margariinia

Valmista pullataikina ja laita lepäämään peitettynä lämpimään paikkaan. Sekoita tehosekoittimessa mantelit ja sokeri jauhoksi. Lisää vettä kunnes seoksesta tulee levitettävää tahnaa. Sekoita vaniljajauhe joukkoon. Alusta taikina jauhoitetulla alustalla ja jaa kahteen osaan. Kaulitse toinen puoli taikinasta levyksi, voitele margariinilla ja levitä puolet mantelitäytteestä pitkittäissuunnassa levyn keskiosasan. Rullaa levy ja leikkaa puusteiksi. Toista sama jäljelle jääneen taikinan ja täytteen kanssa. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Saisko toivoa tiettyä postausta? Haluisin kuulla sun hiuksista...Oot joskus maininnut että leikkaat itse hiuksesi. Haluaisin kuulla siitä lisää. Ja jotain vinkkejä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos postausvinkistä! Leikkaan tosiaan itse tukkani ja olen vakuuttunut, että aika moni muukin ihastuisi tekemään niin jos tulisi kokeilleeksi. Yritän pikkuisen kasvattaa tukkaani juuri nyt, mutta joku siistimisliike täytyy kyllä tehdä piakkoin - otan vaikka sitten kuvia ja postailen diy-tukanleikkuustani.

      Poista
  2. Nam nam nam! Tämä pullahiiri pistää tämän reseptin pian kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Kerropa sitten onnistuiko ja mitä pidit. Me syötiin näitä soijakermavaahdon kanssa, snadisti överiä mutta ah niin ihanaa!

      Poista