keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Lakutiikerikakku



Hesarin ruokatorstaissa oli pari viikkoa sitten vöhkimisen ja veganisoimisen arvoinen resepti: perinteinen tiikerikakku, jota oli ryyditetty lakritsanjuurijauheella. Toimii! Kakun kannattaa antaa vetäytyä seuraavaan päivään, jotta sitruuna, kaakao ja lakritsa pääsevät oikeuksiinsa.

Lakutiikerikakku

5 dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
1 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
200 g margariinia
2 dl sokeria
2,5 dl kasvimaitoa
1 tl etikkaa

1 luomusitruunan kuori

0,75 dl kaakaojauhetta
2 tl lakritsanjuurijauhetta
ripaus suolaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja nostatusaineet. Lisää jauhot margariinisokerivaahtoon ja sekoita joukkoon toisiinsa sekoitetut maito ja etikka. Ota yksi kolmasosa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe, lakritsanjuurijauhe ja suola. Lisää tarvittaessa hiukan maitoa. Raasta sitruunan kuori ja sekoita se vaaleaan taikinaan. Kaada voidellun kakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta, sitruunalla maustetusta taikinasta. Laita vuokaan seuraavaksi kaakao-lakutaikina ja nostele varovasti haarukalla sekaisin vaalean taikinan kanssa, niin saat nätit raidat. Kaada loppu vaaleasta taikinasta vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. mmm houkuttelevaisen kuuloinen kakku. Sitruuna ja laku, nam. Minulla onkin unohtunut lakujauheet kaappiin pitkäksi aikaa käyttämättä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sitä ei jotenkin tule muistaneeksi... Sopii kyllä kaakaon kanssa justiinsa!

      Poista
  2. Oi nam! Mä en ole koskaan tehnyt edes tavallista tiikerikakkua (!!), joten ehkä sitä voisi joskus ensin aloittaa sillä ;) Lakutiikeri kuulostaa kyllä erityisen houkuttelevalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummoleivonnaiset rules! :) Lakutiikeriä kantsii kyllä ehdottomasti kokeilla.

      Poista