sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Ravintolapäivä: Niia's Healthy Kitchen


Voi pojat ja tytöt, että oli maittavat pöperöt! Niia's Healthy Kitchenin ravintolapäivän pop up-ravintola RawDreamTemplessä nimittäin. Niia on se samainen mimmi, joka piti taannoin sitä mahtavaa vegaanista cupcakekojua Forumin kauppakeskuksessa. Cupcaket ovat tällä erää historiaa, mutta Niia on keskittynyt terveellisen ja ennen kaikkea herkullisen vegaanisen raakaruuan tekoon. Kuppikakkujen vaihto raakaravintoon kuulostaa vaarallisesti terveysniuhotuskohtaukselta, mutta ainakaan tämän päivän kokemuksen mukaan terveellisen ei tarvitse välttämättä maistua siltä!


RawDreamTemple popsahti Remake/Ekottimen tiloihin Hakaniemeen. Hyökkäsin sinne heti puolilta päivin lasteni ja isäni kanssa. Tarjolla oli siis pelkästään raakaa, vegaanista ja gluteenitonta sapuskaa. Valkkasimme pääruuaksi cashew-kesäkurpitsapastaa ja jälkkäriksi kerrostettua mokkakakkua. Pasta olis siis kesäkurpitsasuikeroita kermaisessa tilli-cashewkastikkeessa. Ei oikeastaan juuri pastamaista, mutta täyteläistä, ruokaisaa ja hyvää - upposi kolmelle sukupolvelle oikein mukavasti.


Mutta se kakku. Se vaatii oman lukunsa. Miten taateleista, kookosöljystä, raakakaakaosta ja muista superhipsteriaineksista saa jotain niin kaunista ja syntisen makuista? Kermaista, suklaista, mokkaista - ihan täydellistä! Voisin syödä tätä vaikka joka päivä.  Aina nirso kaksivuotiaskin söi keskittyneesti kakkupalansa loppuun ja vaati vielä lopuksi palan papan annoksesta. Niia, perusta heti raakakakkukoju Forumiin! Kansa vaatii sitä!

Ylin kuva pöllitty täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti