sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Laskiaispullat omatekoisella mantelimassalla



Tsaijajai, ehkä mikään ei ole niin hyvää kuin laskiaispullat. Kardemummainen pulla, kernavaahto ja manteli - parempaa yhdistelmää saa kyllä hakea. (Jep, kuulun ehdottomasti marsipaanikoulukuntaan laskiaispullien suhteen!) Mantelimassan saa muuten surautettua yllättävän kätevästi myös itse, ja maku on kyllä ihan toinen kuin kaupan pötkylöissä. Koklaa vaikka.

Laskiaispullat

puolikas annos (2,5 dl) pullataikinaa, ks. ohje täältä

Mantekimassa:

200 g manteleita
2 dl sokeria
0,5 dl vettä

+ 1 prk vaahtoutuvaa kasvikermaa täytteeseen

Valmista pullataikina ja anna sen kohota. Tee sillä välin mantelimassa sekoittamalla ensin mantelit ja sokeri hienoksi jauhoksi tehosekoittimessa ja lisäämällä sitten varovasti vettä kunnes saat sopivan pehmeän massan.

Leivo pullataikina suurehkoiksi pyöreiksi pulliksi ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Halutessasi voitele soijamaidolla kun pullat ovat paistuneet n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä leivinliinan alla.

Vatkaa kerma. Halkaise pullat, levitä mantelimassaa alapuolelle ja lusikoi sitten kermaa päälle. Laita pullan kansioisa paikoilleen.

Älä syö kahta kerrallaan kuten minä tein. Tulee ähky olo!




2 kommenttia:

  1. Laskiaispulla on ihanaa! ja todellakin syön kaksi! ellen peräti kolme, kun ahnimus olen :D Minä syön laskiaispullani mieluiten kaikilla mausteilla, eli sekä hilloa että marsipaania, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wohou, hilloa ja marsipaania, aika extremeä! Täytyykin testata.

      Poista