maanantai 24. maaliskuuta 2014

Manowar-kakku


Meillä oli työpaikalla Manowar-teemaiset bileet (kaikillahan sellaiset on vähintään kerran vuodessa, eikös vaan?) ja leipaisin tällaisen. Täytteenä olisi varmaan pitänyt olla lihaksia kasvattavia steroideja tai vähintään proteiinijauhetta, mutta tyydyin tällä kertaa vaapukoihin. Kostutusaineena oli sentään miehekkäästi halpaa brandya. Aika heviä settiä!

Manowar-kakku

1 x tumma kakkupohja (ohje täällä)

Täytteet:

n. 300 g vaapukoita

2 prk vispautuvaa kasvikermaa
1 levy tummaa suklaata

Kostutus:

0,5 dl brandya
0,5 dl kasvimaitoa

Kuorrutus:

1 pötkö mustaa marsipaania
n. 0,5 pötköä punaista marsipaania

Valmista kakkupohja ohjeen mukaan, anna jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. (Tästä ohjeesta tulee noin 16 cm läpimittainen kakkupohja.) Kostuta pohjan kerrokset brandy-kasvimaitoseoksella. Sulata suklaa vesihauteessa, ja vatkaa kerma. Sekoita sula suklaa kermavaahtoon. Survo vaapukat sauvasekoittimella mössöksi - ainakaan minun makuuni ei tarvinnut lisätä marjoihin sokeria. Laita kakun pohjalevylle vaapukkamurskaa ja reilu kerros suklaakermavaahtoa, nosta seuraava kakkupohjakerros päälle ja laita sitten sen päälle marjasosetta ja kermavaahtoa. Nosta kansi paikoilleen ja kostuta vielä brandylla. Levitä loppu kermavaahto kakun päälle. Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi ja aseta varovasti kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset marsipaanit pois ja koristele. (Muotoilin kirjaimet tulostamalla logon sopivan kokoisena ja leikkaamalla sen irti. Sitten käytin logoa muottina ja leikkasin sen ääriviivat marsipaanista terävällä veitsellä. Vapiskaa, kakkubloggarit!)

2 kommenttia:

  1. Vaapukoita ja kasvismaitoa…pötkö mustaa ja punaista marsipaania… Et sitten ole ajatellut uraa YK:n rauhanneuvottelijana? Kylläpä tokenisivat tarjoilujen edessä! Komia kaakku saisi heidät jo leppymään! (vertavuotava?)

    VastaaPoista
  2. Manowar-kakku taatusti lepyttää kenet hyvänsä!

    VastaaPoista