maanantai 14. heinäkuuta 2014

Trooppinen ananaskääntökakku



Tässä kakussa yhdistyvät hedelmät, marjat ja alkoholi. Ei voi mennä vikaan. Kuten kuvasta näkyy, käytin testiversiossa purkkiananasta, mutta tuoreella tulee taatusti parempaa. Mansikat voi korjata vaapukoilla ja mukaan voi heittää vaikka pari persikkaa. Taivaallista jätskin tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ananaskääntökakku

200 g margariinia
1 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2,5 dl kookosmaitoa

tuoreita ananasviipaleita tai ananasrenkaita purkista
mansikoita
0,5 dl Cointreauta tai rommia
1 dl intiaanisokeria tai fariinisokeria
2 tl kanelia
2 tl isohkoksi rouhittua kardemummaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää margariinivaahtoon. Sekoita neste joukkoon. Kuori ja viipaloi ananas ja halkaise mansikat. Laita hedelmät voidellun kakkuvuoan pohjalle niin että ne peittävät pohjan. Sekoita keskenään alkoholi, sokeri ja mausteet ja kaada hedelmien päälle. Kaada lopuksi taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuin kumoat kakun.


4 kommenttia:

  1. Mitäs nestettä vois laittaa ton rommin tilalle, kun talossa ei näytä olevan muuta alkomahoolia kuin isännän saunakaljat..? :D Sen purkkiananaksen liemi..? Kyselee Sarita

    VastaaPoista
  2. No onpa kauhea tilanne - ei yhtään alkoholia talossa! Jos näin surullisesti on päässyt käymään niin kokeilisin ehkä tilalle sitruunamehua tai jotain muuta kirpeää mehua. Saunakalja vois olla ehkä hieman outoa tosiaan... Tai kaljakakku, miksipä ei :)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi siulla! Tykkään :) löysin ihan sattumalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Vähän kesätaukoa nyt meneillään, mutta pysy linjoilla!

      Poista