perjantai 19. joulukuuta 2014

Remake & Kaapelin joulu


Olin viime viikonloppuna töissä Kaapelin joulussa, mutta Kaupunkiverstaan työpajalla oli sellaista hulinaa, etten kauheasti ehtinyt kurkistella mitä kaikkea muuta oli tarjolla. Tänään oli eka lomapäiväni joten piipahdin mestoilla esikoisen kanssa uudemmn kerran.

En suoraan sanoen kauheasti välittänyt myytävänä olleesta tilpehööristä. Hassuja huopahattuja, nauloista väänneltyjä naulakoita ja sen sellaista. Lisäksi tavattoman kummalisia, niistä sellaisista klassikkomuovieläimistä tehtyjä koruja - siis siitä kovasta muovisesta sarjasta, jossa on eri kokoisia maatilan eläimiä ym. En tiedä olenko jotenkin juntti mutta minusta parikymmensenttinen muovinen lammas kaulassa ei ole hieno. Ainakaan niin hieno, että siitä maksaisi viittätoista euroa.

Yläkerran työpaja-alueella sen sijaan viihdyimme vallan mainiosti. Olen aiemminkin hehkuttanut  eko-ompelimo Remaken ihanuutta, eikä porukka pettänyt tälläkään kertaa. Remaken työpajassa saattoi nimittäin tehdä kierrätetystä messumatosta ihan ilmaiseksi kaikenlaista kätevää ja hauskaa - ja mikä parasta, ystävällistä ompeluapua sai aina tarvittaessa!

Hurahdin täysin noiden yläkuvan säilytyslaatikoiden/pussukoiden tekoon. Harmaa messumatto on paitsi taatusti kestävä myös yllättävän tyylikäs materiaali. Vaikka en olekaan mikään sisustusihminen, niin tykkään kyllä että lehdet, legot ja sun muut roikkelehtivat roinat näyttävät paljon fiksummilta kivoissa säilytyslodjuissa kuin esim. kasana lattialla. Tai jalan alla. Ja sitä säilytyskoppaa huutavaa tavaraahan löytyy. Neljästä tekemästäni lootasta kaksi on jo täynnä.


Messumattokopat syntyivät yllättävän helposti. Matosta leikattiin tarjolla olevien kaavojen mukaiset palaset ja ne ommella surautettiin yhteen. Kun yhden pussukan oli saanut tehtyä, syntyivät loput rutiinilla. Käytössä olevat ompelukoneet olivat helppokäyttöisiä, työpajan vetäjät avuliaita - ja kaiken kaikkiaan workshopissa vallitsi mukavan keskittynyt, yksin mutta yhdessä tekemisen fiilis. Remaken paja on Kaapelilla koko tapahtuman ajan eli sunnuntaihin asti - käykää ihmeessä!


Remaken pajassa oli muuten näytteillä myös trashionista Outi Pyyn kuuluisa kapselimekko. Oli kyllä hieno kolttu, vaikka en siitä Nescafé-yhteistyöstä niin välitäkään.


Vielä vinkkinä kanssavanhemmille: työpajaan voi vallan hyvin mennä jälkikasvunkin kanssa. Isommat lapset voivat itsekin ommella, ja pienemmät viihtyvät työpajan yhteydessä olevan korttiaskartelupöydän parissa. Aika fiksusti järjestetty, sanon minä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti