perjantai 9. tammikuuta 2015

Helppo kookoslasagne



Lasagne on ihanaa, mutta työlästä. Paitsi jos skippaa ne kahdet kastikkeet ja heittää kaikki täytteen aineet tyynesti samaan pataan. Kookosmaito sopii lasagneen vallan mainiosti. Vihanneksia ja mausteita voi vaihdella ja lisäillä makunsa mukaan. Tämän lasagnen teko ei ole suorittamista.

Kookoslasagne

3 dl soijarouhetta
2 sipulia
6 valkosipulinkynttä
1/2 kukkakaalia
3 porkkanaa
pala fenkolia
1 paprika
2,5 dl kookosmaitoa
2 tölkkiä tomaattimurskaa
1 prk Tofutti-kermajuustoa
suolaa
korianteria
tuoretta inkivääriä
oreganoa
basilikaa
chiliä

täysjyvälasagnelevyjä
(soijajuustoa kuorrutukseen)


Liota soijarouhe ja ruskista se oliiviöljyssä. Pehmitä myös sipulia ja valkosipulia pannulla. Kaada soijarouhe, sipuli ja valkosipuli isoon kattilaan, lisää pilkotut vihannekset, kookosmaito, tomaattimurska, mausteet ja kermajuusto. Kuumenna kunnes juusto sulaa, sekoita koko ajan. Kokoa lasagne: voidellun vuoan pohjalle kastiketta, sitten lasagnelevyjä, sitten taas kastiketta jne. Päällimmäiseksi tulee kuitenkin aina kerros kastiketta. Jos sinulla ei satu olemaan kuorrutukseen sopivaa soijajuustoa, jauhettu manteli tai mantelilastut on hyvä korvike.

Paista 175 asteessa kunnes neste on hautunut melkein kokonaan eli ainakin tunnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti