torstai 8. tammikuuta 2015

Kikherneomeletit merisuolalla

Tämä on kai jo kolmas postaukseni kikherneomeleteista, mutta kun ne on niin hyviä! Ja täytteitä voi varioida loputtomiin. Tässä reseptissä ylijäämäpotut höystyvät karkealla merisuolalla. Minulla on soma purnukka ystävältä saatua omatekoista sienisuolaa, mutta tavallinenkin karkea merisuola kelpaa.

 Kikherneomeletit merisuolalla

5 dl kikhernejauhoja
5 dl vettä
0,5 tl suolaa

Täytteeksi:

2 isoa keitettyä perunaa
1 sipuli
karkeaa merisuolaa
rouhittua mustapippuria
kuivattua basilikaa

öljyä paistamiseen

Sekoita kikhernejauhot, vesi ja suola. Viipaloi perunat ja pilko sipuli. Kuumenna paistinpannussa öljyä kuumaksi ja laita keskelle kauhallinen taikinaa. Ripottele heti päälle perunaviipaleita, sipulisilppua, merisuolaa ja mausteita. Paista muutama minuutti. Käännä lettu ja paista hetki toiseltakin puolelta. Paista koko taikina samalla tavoin omeleteiksi ja tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti