keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Juures-maapähkinäkeitto



Maapähkinävoi on Hyvä Asia. Se on hullun ravitsevaa, maukasta eikä ihan törkykallistakaan. Paras maapähkinävoi ruokaan ja leivontaan on sileä ja sokeriton malli.

Tämä soppa on muuten myös siitä jännä, ettei se oikeastaan kaipaa mausteekseen muuta kuin suolaa - maapähkinävoin täyteläisyys hoitaa homman. Halutessaan keiton pinnalle voi riputella hiukan chiliä tarjoiluvaiheessa.

Juures-maapähkinäkeitto

5 perunaa
3 porkkanaa
2 palsternakkaa
2 juuriselleriä
1 sipuli
n. 1 dl maapähkinävoita
n. 5 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
suolaa
(chiliä)

Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli. Laita kattilaan nesteiden kanssa. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää maapähkinävoi. Anna kiehua hiljakseen kunnes juurekset ovat pehmeitä. Lisää nestettä tarvittaessa kiehumisen aikana. Halutessasi soseuta sauvasekottimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti