torstai 1. tammikuuta 2015

Vegaanihaaste: Parapähkinäpäällys pastalle


Otitko sinäkin vegaanihaasteen vastaan? Tai tekisikö mieli, mutta hirvittää että mitä sitten oikein söisi? Täältä löytyy apua! Uudenvuodenlupaukseni on nimittäin julkaista tammikuun ajan joka päivä yksi vegaaninen resepti vegaanihaasteilijoitten hyödyksi. Osa resepteistä on uusia, osa arkistojen aarteita.

Juuston korvaaminen tuntuu usein tuottavan eniten päänvaivaa vegaanista ruokavaliota harkitseville. Tässä siis vuoden ja kuukauden ensimmäinen vinkki, pähkinäinen päällys pastalle! Öljyiset parapähkinät, suola ja valkosipuli tuovat juuri sen muhevan ruokaisan maun jota pasta kaipaa ylleen. Pähkinäpäällys on nopeatekoinen ja terveellinen - siis hyvä tapa aloittaa vuosi!

Parapähkinäpäällys pastalle

200 g parapähkinöitä
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa
loraus oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa - älä kuitenkaan ihan jauhoksi asti vaan pikemminkin murumaiseksi. Onnistuu myös ilman tehosekoitinta jos pilkot ensin pähkinät ja valkosipulin isolla veitsellä ja lisäät sitten suolan ja oliiviöljyn. Päällys säilyy pari päivää jääkaapissa ja sopii myös salaatteihin ja voileipien lisukkeeksi.

PS.
Lisää tietoa tammikuun vegaanihaasteesta löydät esim. täältä:

www.vegaanihaaste.net/
www.facebook.com/events/899220153436395/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti