torstai 15. tammikuuta 2015

Vegaaninen makkaraperunavuoka



Jos joku on valvonut oksennustautisen lapsen kanssa koko yön ja sitten päivällä viihdyttää piristynyttä lasta toisella kädellä ja tekee töitä toisella, niin on ihme jos saa samalla näinkin järkevän lounasaterian pyöräytetyksi. 

Vegaaninen makkaraperunavuoka

6 suurta perunaa
1 suuri sipuli
1 pkt vegaanisia nakkeja, esim. Wheatyn pikkupojan nakit
3 valkosipulin kynttä
1 prk kaurakermaa
suolaa
mustapippuria
kuivattua basilikaa
öljyä

Kuorrute:

1 dl oluthiivahiutaleita
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa

Pese ja viipaloi perunat. Pilko sipuli renkaiksi ja nakit viipaleiksi. Pilko valkosipulun kynsi. Sekoita kaikki aineet kuorrutetta lukuunottamatta uunivuoassa ja laita 200-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi välillä sekoittaen. Valmista puolen tunnin kuluttua kuorrute ja kaada vuoan päälle. Anna paistua vielä 5-10 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti