lauantai 16. toukokuuta 2015

Vegaaniset marengitNäistä kansa kohisee turuilla ja toreilla, näistä kuiskitaan yössä! Totta se on - vegaanisia marenkeja voi tehdä kikhernetölkin liemestä! Eikä lopputulos ei ole murustakaan papuisa vaan hauras kuin hyve ja keveä kuin synti.

Kaikki alkoi tästä videosta. Se ansaitsisi Oscarin. Vegaanit ympäri maailman ovat innoittuneet tekemään omia versioitaan. Minä kurkkasin luottoblogeihini eli Chocochiliin ja Kamomillan konditoriaan ja päätin toteuttaa reseptoen keskiarvon - laitoin enemmän sokeria kuin Chocochilin ohjeessa mutta säilytin sitruunamehun, joka puolestaan puuttui Kamomillalta. Kiitos taas naiset, toimi!

Vegaaniset marengit

1,5 dl säilykekikherneiden lientä (merkillä ei liene väliä, mulla taisi olla Go Greeniä)
1,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl sitruunamehua

Vatkaa pelkkää lientä ensin sähkövatkaimella vähintään 3 minuuttia. Lisää sitten sokeri, vanilja ja sitruunamehu ja vatkaa toiset viisi minuuttia tai kunnes vaahto pysyy kulhossa, vaikka kääntäisit sen alassuin. Pursota leivinpaperoidulle pellille haluttuja muotoja - kovin korkeita ei kannata tehdä, koska marengit lässähtävät hiukan uunissa. Paista 100 asteessa noin 1,5 -2 tuntia. Marengit ovat valmiita kun ne tuntuvat jämäköiltä mutta ne kovettuvat kuitenkin vielä huoneenlämmössä.

Hotki ihmetellen sellaisenaan tai marjojen/kermavaahdon/jumalten nektarin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti