perjantai 5. kesäkuuta 2015

Vegaaninen marenkikakku


 Kesän iisein vegaaninen kakku syntyy marengeista ja kermaisesta moussesta. Nams!


 Vegaaninen marenkikakku

2 annosta vegaanista marenkia, ohje täällä
2 prk vaahtoutuvaa soijakermaa
500 ml vegaanista mustikkajugurtttia valutettuna
500 ml maustamatonta vegaanista jugurttia valutettuna
1 sitruunan kuori
2 rkl sokeria
2 pss Vegegeliä

Valmista marenki ohjeen mukaan, mutta pursota siitä uunipellille läpimitaltaan n. 20 cm pyöreitä levyjä. Tarvitset levyjä yhteensä 4-5 kpl.  Anna marengin jäähtyä kokonaan tai valmista se jo etukäteen - marenki säilyy hyvin suljetussa astiassa.

Valuta jugurtteja erillään yön yli. Vatkaa kermapurkit erillisissä astioissa. Lisää toiseen kermavaahtoon valutettu mustikkajugurtti ja toiseen maustamaton valutettu jugurtti, sitruunan kuori raastettuna ja sokeri. Kiehauta molempia vaahtoja varten 1 pss Vegegeliä vesitilkassa ja sekoita kumpaankin vaahtoon. Anna vaahtojen vetäytyä hetki jääkaapissa.

Kokoa kakku: laita alimmaiseksiksi levy marenkia, ja levitä päälle reilu kerros mustikkavaahtoa. Laita päälle levy marenkia ja sen päälle sitruunavaahtoa. Jatka latomalla vuorotellen marenkia ja mousseja, kunnes kakku on valmis.

Kakku kannattaa koota juuri ennen tarjoilua ja säilyttää kylmässä.

2 kommenttia:

  1. Oo, mikä tötterö! Muutamat marengit olen jo pyöräyttänyt, mutta täytekakkua en vielä uskaltautunut. Miten tällaisen leikkaamisen kanssa käy? Kannattaako tehdä juhliin vaiko omissa pienissä piireissänsä?

    VastaaPoista
  2. Tein tätä synttärijuhliin ja kyllä se kannattaa - tosin kakku on hyvä todellakin koota viime hetkellä. Leikkaaminen oli kyllä haastavaa, pitäisi olla varmaan tosi terävä veitsi marenkeja varten. Kakkua kannattaa mitoittaa aika tasan vieraslukumäärään nähden, marenki nimittäin auttamatta kostuu jos kakkua jää yli. Mutta tämä oli kyllä superihanan makuista, ja itse tykkäsin siitä miten sitruuna ja jugurtti tasapainottivat marengin ätläkkyyttä!

    VastaaPoista